tucusr martianfalub gioZiua de luni trebuia să fie decisivă pentru viitorul grupării fanion a Aradului. Cu o ofertă de cedare a întreg pachetului de acțiuni pe masă, venită de la clubul Atletico, Giovanni Catanzariti era pus – oarecum – în încurcătură. Italianul ar fi dorit să se retragă defintiv de la conducerea Campioanei Provinciei, însă, pe de altă, parte trebuia să țină cont și de Adrian Marțian, care a creditat clubul cu 240 de mii de euro în această primăvară. Șeful „textiliștilor” dorea să-i dea o ultimă șansă omului de afaceri arădean să demonstreze efectiv că vrea și poate să facă treabă în Calea Aurel Vlaicu, dar nu a avut ocazia și asta pentru că omul de afa­ceri clujean nu a mai ajuns luni în orașul nostru.  Dar, pentru o reflectare corectă a zilei de luni, vă relatăm evenimentele în ordinea în care s-au petrecut ele:
Catanzariti îi răspunde lui
Țucudean: „Niciodată nu am vorbit față în față despre club”
Luni, ora 11: Președintele și administratorul „Bătrânei Doamne” a sosit din Italia duminică dimineața și – teoretic – până marți trebuie să ia o decizie radicală privind viitorul echipei arădene. Până una alta, Giovanni Catanzariti spune că a aflat cu stupoare de declarațiile patronului de la Atletico cu privire la ofertele făcute pentru cumpărarea clubului „textilist”. „Nu vreau să intru în polemici cu domnul Țucu­dean, însă lucrurile nu s-au întâmplat așa cum spune dânsul. Din capul locului vreau să spun că noi doi nu am vorbit niciodată față în față despre club. Nu a existat nicio discuție în iarnă, deci nici suma de 1 milion de euro despre care domnul Țucudean susține că am cerut-o pentru 49% din acțiuni. Mai vreau să menționez că întotdeauna am încercat să-l caut eu pe dânsul să-i dau clubul și nu invers. De fiecare dată am primit același răspuns și anume că domnul Țucudean nu e interesat de preluarea UTA-ei. Am și eu martori la tot ceea ce afirm”, a explicat italianul.
Ajungând la prezent, Catanzariti a recunoscut că acum o lună de zile a existat (și) o ofertă nescrisă din partea clubului Atletico. „Cineva, un intermediar (n.a. Ionuț Popa), mi-a propus suma de 50 de mii de euro în schimbul cedării clubului. Nu am zis nu, însă îmi doream să vorbesc direct cu domnul Țucudean. Alexandru Meszar mi-a spus că nu se poate pe motiv că domnul Țucudean nu amestecă prieteniile cu afacerile. Apoi au venit cele două oferte scrise, una de 125 de mii de euro, plus rezolvarea datoriilor la stat, făcută acum două-trei săptămâni și cea de săptămâna trecută, pe care încă nu am ajuns să o văd cu ochii mei. O să încerc să discut din nou cu domnul Țucudean astăzi sau mâine, în funcție și de disponibilitatea sa”, a mai spus Catanzariti.
Acesta spune că încă îl așteaptă pe Adrian Marțian la Arad cu un plan de bătaie bine pus la punct și implicit cu banii necesari deblocării situației din Calea Aurel Vlaicu. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, președintele „alb-roșiilor” lasă să se înțeleagă că ar putea schimba macazul. Variantele ar fi: cedarea clubului celor de la Atletico, cu mențiunea că un posibil litigiu cu Adrian Marțian pentru acțiuni și creditare va fi rezolvat  de avocații lui Marius Țucu­dean și – în cel mai rău caz – băgarea în insolvență a grupării „textiliste”.
Falub, la Arad pentru
o discuție decisivă
Luni, ora 12,30: Pare a fi ziua cea mai lungă în curtea „Bătrânei Doamne”. La ora 0,00 expiră termenul dat de clubul Atletico conducerii „textiliste” cu privire la oferta de 528 de mii de euro făcută miercurea trecută pentru întreg pachetul de acțiuni al UTA-ei SA. Pâinea și cuțitul par a fi în pose­sia lui Giovanni Catanzariti, președintele și administratorul grupării din Calea Aurel Vlaicu, care, înainte de toate, dorește să afle poziția partenerului său, Adrian Marțian.
În această dimineață, acesta se afla în vizită la mama sa internată la un spital din Cluj și spunea că ar trebui să ajungă în orașul nostru până în această seară. „Vin la Arad pentru a face echipă, asta e prioritatea mea. Discuțiile cu Giovanni pot aștepta. Important este să începem antrenamentele, să ne reunim odată și l-am convins pe Falub să revină și el la club”, ne-a declarat omul de afaceri clujean.
Într-adevăr, antrenorul fără contract al „alb-roșiilor” a plecat spre Arad, însă, de data aceasta, pentru pune radical problema. „Mi-a reproșat domnul Marțian că eu sunt cauza pentru care jucătorii nu se pre­zintă la antrenamente, că eu stric imaginea clubului. Ok, dacă e așa atunci vin la Arad, însă vom lucra ca la carte de data aceasta. Vreau să mi se plătească restanțele, să semnez un contract omenesc și să mi se pună la dispoziție un lot pe care să-l antrenez. Dacă îmi convine bine, dacă nu, ne despărțim. Sunt sătul de povești, am lăsat prea mult de la mine ca să aud acum că eu sunt vinovat că nu vin jucători la UTA”, a punctat tehnicianul.
Lipsă de comunicare
Luni, ora 16: Giovanni Catanzariti întoarce situația pe toate fețele și încă nu a ajuns la o concluzie. Întârzierea lui Adrian Marțian îl încurcă și asta pentru că omul de afaceri arădean fusese convocat pentru o discuție clarificatoare pentru ziua de duminică, sau cel târziu luni, însă până la această oră nu a ajuns la Arad. Președintele UTA-ei vrea să fie corect față de partenerul său și să-i mai acorde o șansă de a demonstra că are banii necesari pentru a rezolva problemele stringente de la club, respectiv plata daoriilor (cifrate la aproximativ 480 de mii de euro) și încropirea rapidă a unui lot de jucători.
În tot acest timp, oferta de preluare a clubului din Calea Aurel Vlaicu de către clubul Atletico este pe cale să expire, dacă ea nu a și expirat deja. „Nu știu de ce toată lumea consideră că răspunsul trebuie să-l primesc până deseară, la miezul nopții, când eu am specificat că e vorba de ora 12. Poate secretara a greșit când a trimis acel fax cu oferta, să zicem că-mi asum și asta. În fine, și așa nu m-a contactat nimeni de la UTA să-mi dea un răspuns clar la oferta făcută și nici nu văd ce se mai poate rezolva din moment ce s-a așteptat atâta. Domnii Catanzariti și Marțian au avut timp aproape o săptămână să discute, să negocieze între ei și să ia o hotărâre, mi-ar plăcea să vină cu un răspuns măcar până deseară. Dacă acest lucru nu se întâmplă, oferta clubului Atletico cade. Orice zi pierdută în plus ne compromite participarea în campionatul următor al ligii secunde și nu putem accepta asta. Spuneam că am fi prelungit termenul doar în cazul în care am fi primit astăzi un răspuns clar și nu        exista timp fizic să întocmim actele. Dar, din moment ce nu avem un răs­puns… Eu nu mă milogesc de nimeni. Dacă domnii Catanzariti, Guzardi și Marțian, deși acesta nu are o calitate oficială la UTA, vor să ne cedeze clubul la prețul modic de 100 de lei bine, dacă nu asta e”, ne-a mărturisit Marius Țucu­dean în urmă cu câteva minute. În schimb, omul de afaceri arădean nu dorește să-i mai dea alte replici lui Catanzariti, care susținea că niciodată nu a discutat concret cu Țucudean despre cedarea clubului UTA.
Așadar, în cazul în care tranzacția cu Atletico nu se realizează, iar Marțian continuă să tergiverseze lucrurile, nefinanțând urgent clubul, UTA riscă să intre în colaps de mâine dimineață.
Cheia, în acte
Luni, ora 17,30: Principalii actori ai tranzacției verii în fotbalul arădean au discutat în sfârșit între ei. Au făcut-o timp de aproape o jumătate de oră, fără să ajungă la o înțelegere verbal, însă măcar și-au exprimat doleanțele direct, fără intermediari. Giovanni Catanzariti l-a informat pe Marius Țucudean că e dispus să-i cedeze clubul fără pretenții în cazul în care Adrian Marțian nu începe să refinanțeze rapid clubul, dar că nu poate să-i anuleze creditarea făcută de acesta. „Am vorbit cu calm, ne-am spus fiecare punctul de vedere, cred că am făcut un pas în față. Eu încă îl aștept pe Marțian să-i dau clubul dacă plătește imediat datoriile, însă, în caz contrar, aș dori să-l cedez celor de la Atletico. De cealaltă parte, domnul Țucudean a fost cât se poate de clar, dorește să preia UTA curată, toate acțiunile și fără cre­ditări. Eu la ale mele renunț, dar pe domnul Marțian nu cred că-l pot convinge să facă același lucru”, ne-a mărturist președintele „alb-roșiilor”.
Prin urmare, concluzia este clară: cre­ditarea de 240 de mii de euro trebuie să dispară pentru ca tranzacția între cluburile Atletico și UTA să se finalizeze. Sau, în cel mai fericit caz, Atletico o va prelua – totuși – pe „Bătrâna Doamnă”dar numai după ce Marius Țucudean și avocații săi vor studia actele semnate de Catanzariti și Marțian în această iarnă și se vor convinge că – într-adevăr – omul de afaceri clujean nu are nicio calitate oficială la Campioana Provinciei.
Luni, Ora 21.00: Adrian Marțian nu a mai ajuns în această seară la Arad, invocând probleme de ordin personal. Mama sa este grav bolnavă și a trebuit mutată de la Spitalul de Oncologie la cel Militar din Cluj. „Plecasem odată cu Falub de la Cluj, dar m-am întors din drum la Oradea. Mama e toată familia mea, nu mai am frați și surori, vreau să fiu alături de ea. Sper ca, totuși, marți să ajung la Arad și să mă dedic total fotbalului. Sunt cel mai interesat dintre toți să fac echipă și o să fac, doar că e destul de greu să negociez cu unii jucători. Falub e la Arad, sper să începem antrenamentele”, ne-a declarat în această seară principalul finanțator al „textiliștilor”.

Recomandările redacției