Crucea Roșie Arad și-a prezentat realizările și proiectele pentru 2019 (foto)

0
407

Moment aniversar și de bilanț pentru Crucea Roșie. Reprezentanții organizației arădene Crucea Roșie s-au reunit împreună cu reprezentanți ai instituțiilor colaboratoare,  la o ședință desfășurată în sala Ferdinand a Primăriei. Reunirea a vizat alegerea noii conduceri, activitatea pe anul precedent și planurile noi. Au fost prezentanți reprezentanți ai Primăriei, Instituției Prefectului, ai Direcției de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară Arad, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ai Spitalului Județean și sponsori. Acestora li s-au alăturat voluntarii de Cruce Roșie și arădeni care apreciază activitatea organizației.

Crucea Roșie are 27 membri în comitet, opt subfiliale în orașe judet și 24 comisii. Un număr de 84 de voluntari permanenți sunt implicați în acțiunile organizației, în colaborare cu diverse instituții.

Directorul filialei arădene de Cruce Roșie, Iudita Cuvineanu a prezentat realizările pe anul trecut, precum și proiecte pe anul acesta.  Între realizări s-a numărat campania de donații de alimente pentru persoane și familii vulnerabile. S-au adunat 524 de kilograme de alimente donate în două mari hypermarket-uri din municipiu. De asemenea, s-au derulat proiectele educaționale „Suține viața“ – pentru învățarea acordării primului ajutor și „Spune «Da» pentru viață“ – proiect ce încurajează donarea de sânge. S-a mai derulat și un proiect care susține igiena orală în rândul tinerilor.

În ceea ce privește activitatea de intervenție s-a organizat un program de pregătire pentru intervenții în caz de dezastre și s-a acordat ajutor mai multor familii sinistrate, în decursul anului trecut.

Crucea Roșie a reușit să strângă donații și pentru intervenții medicale, la copii suferinzi. Nu în ultimul rând, s-au distribuit donații constând în alimente în centre de copii, centre pentru îngrijirea persoanelor vârstnice și asociații pentru persoane cu dizabilități.

Au fost nelipsite cursurile de prim ajutor în unități economice în care locurile de muncă sunt cu risc de accidente, dar și concursul de surori voluntare, cu 38 de participante. S-au derulat acțiuni comune cu ISJU, Arad și alte filiale CR.

Aradul se poate mândri cu cei mai buni voluntari din țară, anul trecut, tânăra Adelina Savu fiind aleasă cel mai bun voluntar – locul II pe țară, la Gala Voluntarilor București, în domeniul educației pentru sănătate.

Anul acesta, atât campaniile umanitare, cursurile pentru surori de Cruce Roșie, proiectele educaționale, cât și pregătirile pentru intervenții – vor continua.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.