Cazurile de cruzime și rele tratamente asupra animalelor sunt din ce în ce mai mediatizate, însă doar iubitorii de animale iau atitudine și foarte rar autoritățile. Recent ne-au fost sesizate cazuri de abuz asupra unor animale neajutorate și bolnave.

O cățelușă cel mai probabil metis de Dog Argentinian a fost adusă de un locanic din Felnac, la asociația „Iubiți animalele și natura“ cu semne de abuz și mutilată în zona genitală. Aceasta avea răni în urma abuzului, ori montei și era suprainfectată. Cățelușa este prea tânără pentru montă. Președintele asociației „Iubiți animalele și natura“ susține că patrupedul a fost cel mai probabil victimă a relelor tratamente fiind ori dusă la montă forțată, ori abuzată, iar rănile din zona genitală arată că a fost supusă unei intervenții primitive. Tânărul care a adus-o la asociație susține că a găsit-o în Felnac și a ținut-o în curte de milă. Nu a dus-o însă la medic, astfel că rănile patrupedului s-au infectat.

Cățelușa poate fi adoptată

După ce cățelușa a fost dusă la asociație a primit tratament cu antibiotic și în prezent este sub monitorizare la persoana care a găsit-o, până la recuperarea stării de sănătate. „Nu am putut deocamdată lăsa cățelușa alături de alți câini pe care îi am în îngrijire, tocmai din cauza rănilor genitale. I-am administrat tratament antibiotic și îi monitorizez starea și șederea la tânărul care a găsit-o. Cel care a deținut-o i-a aplicat rele tratamente și ne întrebăm cu a putut-o lăsa să ajungă în asemenea hal. În curtea asociație, datorită celorlalți câini nu va putea sta mai mult pâna se vindecă, altfel riscăm ca să se bata între ei. Ceilalți câini sunt teritoriali, nu acceptă alții noi și ea probabil va sta separat unde nu vor interacționa. Sper să găsim doritori serioși care o vor cu adevărat, își asumă această cățelușa legal și sunt responsabili. Cățelușa este tânără, de aproximativ un an și jumătate. Va putea fi adoptată numai cu contract și cu îndeplinirea unor condiții. Persoana care dorește să o ia acasă, trebuie să aibă experiență în îngrijirea unui câine, să aibă răbdare, întrucât are unele traume, să o sterilizeze și să îi ofere spațiu la curte. De asemenea, trebuie să își asume costurile. Și foarte important trebuie să îi ofere afecțiune“, a spus Ana Ionescu, președintele asociației „Iubiți animalele și natura“, de meserie psiholog.

Autoritățile nu iau măsuri

Ana susține că, cunoaște mai multe cazuri de abuz asupra animalelor în Felnac și nu numai și că a intervenit ori de câte ori a avut posibilitatea, pentru a salva animalele. Între cazuri se numără pisici, câini și cai bătuți și chiar omorâți. Ana Ionescu face un apel ca autoritățile, în speță poliție să se implice în a lua măsuri de prevenție, informare și pedepsire în cazurile de rele tratamente aplicate animalelor. „As vrea ca poliția să colaboreze, să-i informeze pe oameni să nu abuzeze animalele și să intervină atunci când este nevoie. Din păcate, până acum autorițile n-au făcut nimic, iar cazurile de violență sunt parcă în creștere. Am sesizat autoritățile de mai multe ori, dar n-au intervenit. Îmi este greu, dar iubesc animalele și voi încerca să le salvez de fiecare data când o pot face“, susține aceasta.

Recomandările redacției