Cruzime fără margini: câine desfigurat, după ce a fost împușcat în față, cu o armă de vânătoare (foto)

0
850

Un act de o cruzime greu de închipuit, asupra unui animal lipsit de apărare a ajuns în atenția asociației ANIMED Arad. Un câine a fost desfigurat, fiind împușcat în față cu o armă de vânătoare. Câinele a fost împușcat după ce arma i-a fost efectiv pusă la cap, animalul fiind străpuns de nenumărate alice. Nero, în vârstă de șapte ani s-a zbătut să supraviețuiască, iar reprezentanții organizației ANIMED ar vrea ca vinovatul să fie pedepsit. Cazul a făcut înconjurul rețelelor de socializare, arădeni și iubitori de animale din alte județe fiind oripilați de răutatea celui care l-a împușcat. Asociația ANIMED – organizație non-profit are nevoie de sprijin pentru tratarea lui Nero, precum și a altor animale bolnave sau maltratate.

ANIMED caută făptașul

Povestea lui Nero este una demnă de milă, indiferent dacă ești un iubitor de animale sau nu. Câinele de lup avuse stăpân până la mai bine de șase ani și este socializat și blând – un adevărat camarad necuvântător. Dar stăpânul, o persoană în vârstă nu l-a mai putut îngriji și a renunțat la el, dându-l asociației ANIMED.

„Nero era microcipat și fugise de acasă în urmă cu două săptămâni. Proprietarul ni l-a cedat nouă, fiind o persoană în vârstă și cu probleme de sănătate și nedorind oricum să achite tratarea lui Nero“, susține Claudiu Iosim, președintele fondator ANIMED.

La începutul lunii aprilie, la apelul unei persoane, cei de la ANIMED au mers la Pecica, unde l-au găsit pe Nero zăcând în mari chinuri, în iarbă, pe marginea drumului spre Nădlac. Câinele a fost dus de urgență pentru intervenție, ca să îi fie salvată viața. Era deja infectat, plin de căpușe, iar botul îi era distrus fiind străpuns de nenumărate alice. Radiografiile făcute arată gravitatea actului de cruzime.

„Radiografiile arată că a fost împușcat în față. Zicem noi de la mică distanță. Cineva a stat în fața lui, i-a pus arma la nas sau gură și a apăsat pe trăgaci. Nu a fost o greșeală, ci un act intenționat, fiind împușcat de aproape. Din păcate, Poliția Animalelor din cadrul DSVSA s-a desființat în toată țara și noi suntem mult prea ocupați cu sterilizări, acordarea de asistență medicală, adopții și educație, pentru a putea căuta vinovatul și căi de a-l pedepsi. Am reușit să scoatem 13 alice întregi și 3 jumătăți, dar tot au mai rămas zeci de alice în el. Atât mandibula cât și maxilarul au suferit multiple fracturi. Părți au fost spulberate și reduse la un praf de os și dinte. S-a operat ce s-a putut. Era mai bine dacă ajungeam la el imediat după incident, nu după câteva zile de infecție, foame și suferință“, a susține fondatorul ANIMED.

Este exclusă posibilitatea ca Nero să fi fost agresiv, întrucât este un câine extrem de blând.

Arădenii pot contribui

După o intervenție grea, Nero dă semne că are șanse de recuperare. „Nero este optimist și luptă pentru supraviețuire. Ar mânca și bea apă fără oprire dacă l-am lăsa. Este deosebit de cuminte și blând“, spune Claudiu Iosim.

Nu se știe cine este vinovat, dar este clar că făptașul avea armă de vânătoare. După recuperare, câinele va rămâne în grija ANIMED, mai precis acasă, la curte, până când i se va găsi o familie.

ANIMED mulțumește arădenilor binevoitori care au făcut donații pentru tratamentul și îngrijirea lui Nero. Către ANIMED pot fi direcționați 2 la sută din impozitul pe venit, fonduri care pot contribui la salvarea vieților animalelor și la îngrijirea acestora. „Nu uitați să veniți să semnați Cererea 230 pentru direcționarea a 2% din impozitul pe venitul din salar pe care l-ați achitat anul trecut. Nu vă costă nimic. Nu vi se trage nimic din salar. Statul român ne dă acei bani din ce v-a luat anul trecut. Se semnează pentru un singur ONG pe an“, conchide fondatorul ANIMED.

Arădenii care au informații de acest caz de cruzime pot lua legătura cu reprezentanții ANIMED. Pe rețelele de socializare, sute de persoane sunt revoltate și doresc prinderea și pedepsirea făptașului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.