Anul Nou începe cu o veste care te lasă fără cuvinte. Recent mai mulți cetățeni din cartierul Gai s-au plâns că le dispar animalele de companie. În mod special pisicile care deseori mai pleacă hoinare de acasă. Însă, evenimentele par să se repete, iar în spatele dispariției animalelor stă o minte bolnavă care ucide animalele cu sânge rece. Se pare că acestea sunt ucise cu o armă de tip airsoft. Proprietarul pisicii a făcut descoperirea în seara de Revelion, în zona străzii Zambilelor colț cu Anton Pann.

La toate acestea se mai adaugă și faptul că proprietarul pisicii ne-a declarat că animalele ar fi ucise pentru distracție. „Este cineva de la noi din cartier deoarece au dispărut mai multe pisici din zonă în ultima perioadă. Sunt extrem de indignat de faptul că cineva alege să se distreze într-un mod atât de crud. Aceste pisici sunt hrănite și nu merg să caute după mâncare, însă pur și simplu ele mai hoinăresc prin străzile din cartier”, ne-a declarat stăpânul pisicii ucise.

Totuși, o armă de tip airsoft legală nu ar putea perfora blana unei pisici sau al unui câine astfel în cât să îl ucidă. Iar de aici se nasc o serie de întrebări care ne dau de gândit. Spre exemplu de un a făcut rost criminalul de acea armă airsoft de viteză mai mare. Deoarece legea nu precizează viteza maximă admisă pentru armele airsoft, dar orice arma neletală cu putere mai mare de 220 m/s necesită permis/ autorizație pentru a putea fi procurate sau pot fi procurate doar de instructori/ antrenori și sportivi de tir.

Totuși, aici nu vorbim doar despre utilizarea unei posibile arme de tip airsoft cu o putere mai mare de cât cea legală, ci vorbim despre o serie de crime asupra unor animale nevinovate. Iar de aici apare o nouă întrebare, poliția va lua măsuri sau vor aștepta ca ucigașul să aleagă o nouă victimă, poate un om de această dată. Vom reveni…

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției