sebosoEchipa de pe malul Crișului Alb nu glumește și vineri a dat o mare lovitură în lupta pentru primul loc în clasament. Sebișul a câștigat în stil de mare echipă la Oradea, în fața celor de la CS Oșorhei, care și în acest sezon și-a anunțat clar intențiile de promovare. Pe „Iuliu Bodola”, echipa lui Petcuț și Popa a controlat de la un căpat la celălalt întâlnirea, nelăsându-le nicio șansă gazdelor.
Poate, totuși, confruntarea se putea desfășura pe alte coordonate dacă lovitura liberă a lui Lucian Todea nu ar fi trecut o jumătate de metru peste transversală. Oaspeții au reacționa rapid și au fost extrem de pragmatici. În minutul 4, Blănaru a făcut o cursă teribilă, a driblat doi adversari și de la 12 metri a trimis peste portarul Ghilea, fostul său coechipier de la Luceafărul. Oșorheiul a căutat să treacă rapid peste gol și a preluat controlul. În minutul 15, Achim a fost imprecis din 12 metri, iar după patru minute Soltesz a reținut șutul lui Gego. Trupa arădeană a replicat concret, cu gol, în minutul 21. Coțan a încercat o pasă în centru, mingea a fost deviată la Dobricean, care a centrat și Mândrușcă a trimis din plonjon lângă bara din stânga portarului, spectaculos, și era 2-0 pentru Național. Sebișul a trecut pe lângă golul al treilea în minutul 32, când combinația Coțan – Bozian a fost finalizată de ultimul cu centrare pentru reluarea lui Mândrușcă din 6 metri, blocată salvator de Ghilea. Meciul s-a echilibrat pe final de repriză, dar Sebișul a evitat să fie pusă în pericol.
Naționalul a început tare repriza secundă și conducea cu 3-0 încă din minutul 48. Un atac prelungit a purtat mingea în marginea careului celor de la Oșorhei, de unde Bozian, în stilu-i caracteristic, a trimis o diagonală direct în vinclu. În mai puţin de o oră, Cosmin Bodea şi-a epuizat schimbările. Dar, eforturile bihorenilor de a mai salva ceva din meciul cu Sebișul au fost zadarnice. Gazdele nu și-au creat absolute nicio ocazie clară de la reluare, arădenii ținând departe atacurile adversarilor. Misiunea vizitatorilor a devenit și mai simplă din minutul 77.  Bogman a fost eliminat pentru fault din postură de ultim apărător, intervenția petrecându-se la 20 de metri de poarta Oșorheiului. Petcuț a făcut și el înlocuirile, iar Sebișul a mai pierdut din omogenitate pe faza ofensivă. Oșorheiul a terminat întâlnirea cu doi oameni mai puțin, Gego fiind și el eliminat în minutul 87, după ce a primit al doilea avertisment.
S-a încheiat 3-0 în favoarea sebișenilor, care sunt lideri solitari în seria a V-a în Liga a 3-a.
Formații:
Oșorhei: Ghilea – Bogman, Pintea, Ș. Pop, Dumitrescu (24 Contor), Magda (46 Ember), P. Achim, Poiană (46 Bițiș), Andor, Todea (59 Lupuţ), Gego.
Sebiș: Soltesz – Mînecan (80 Cl. Feieș), Morariu, Albert, Neacșu – Balint, Coțan (79 Beuran), Bozian, Dobricean (86 Higyed) – Blănaru, Mândrușcă (83 Miron).
Arbitri: Nicolae Botaș – Nicolae Chițoiu, Alin Botaș. Observatori: Ion Hotico (Baia Mare), Tiberiu Szatmari (Târgu-Mureș).

Recomandările redacției