rugbRugbiștii de la CS Universitatea se pregătesc de ultimul meci mai accesibil înaintea triplei dificile din finalul sezonului regulat, când Aradul înfruntă primele trei clasate, Stejarul Buzău, Poli Agro Iași și RCM Bârladul. Învinși etapa trecută pe teren propriu cu 24-12 de Știința Petroșani, studenții caută victoria pe malul Dunării, în compania vecinei de clasament, RCM Galați, penul­tima în Divizia Națională. Întinerită și pe parcursul campionatului, gruparea universitară încearcă să termine cu capul sus acest sezon, deși lipsa de experiență atârnă foarte greu:
„Ca valoare și experiență ne subțiem, nu cred că se poate mai mult în acest moment. A plecat și Morar, în rest vin doar copii, ne-a mai venit o uvertură, doi pilieri, un centru-aripă, dar toți cam la 19 ani, trec de la juniori și vin să îi învăț eu rugby. Și alți jucători vor să vină la Arad, dar nu putem plăti sute de milioane pentru transferuri”, ne-a declarat Ovidiu Șerban. CSU Arad este pe șase în Divizia Națională, cu 19 puncte, iar principala preocupare în acest sezon este formarea unei echipe tinere, de perspectivă, care să crească pentru viitor. Meciul dintre RCM Galați și CS Universitatea este programat sâmbătă, de la ora 10 și contează pentru etapa a XXII-a.
Răni, după meciul cu Petroșaniul
Tabăra arădeană s-a considerat dezavantajată după înfrângerea suferită săptămâna trecută, în fața Știin­ței Petroșani. „A fost un arbitraj foarte prost, aproape la fiecare meci toată lumea își cam bate joc de noi, poate că nu este dorită prezența noastră în rugby-ul ro­mânesc. Altfel arăta scorul dacă am fi fost lăsați să jucăm, mai ales în primele 20 de minute”, a tunat la final căpitanul Marian Grindei, care l-a suplinit pe Ovidiu Șerban și pe banca tehnică. Experimentatul rugbist al Aradului nu a uitat însă să își taxeze și colegii, și ei cu păcatele lor în acel joc: „Ne reproșăm faptul că nu prea am făcut legăturile de joc, în rest dorință și voință au fost, bineînțeles că se putea mai mult. Mă simt bine în această dublă postură, de căpitan-antrenor, băieții mă ascultă, dar totuși încă mai sunt probleme de mentalitate, cel mai în vârstă sau cel pus să conducă echipa trebuie să fie respectat.”

Recomandările redacției