CSM-ul și-a făcut bilanțul pe 2018: nouă medalii europene pentru gruparea arădeană, opt cucerite de halterofilii lui Jigău și Sebeșan

0
285

Clubul Sportiv Municipal Arad încheie un an bun, cu rezultate notabile, atât naţionale cât şi internaţionale, sportivii obţinând numeroase performanţe la întrecerile la care au participat. „Pe plan internaţional, avem un loc 5 la Mondialele de senioare la Tenis de Masă, obţinut de Daniela Dodean alături de echipa României, apoi 8 medalii la Europenele de cadeţi la haltere – 4 de aur, 1 de argint şi 3 de bronz, obţinute de Luciana Condurache, Emanuel Danciu şi Cosmin Krupla, un loc 1 la Europeanul de junioare la tenis de masă, obţinut de Irina Rus alături de echipa României, locul 4 la Jocurile Olimpice de Tineret, obţinut de Emanuel Danciu la haltere, o calificare şi o participare a Dariei Haristiade, de la tir sportiv, tot la Jocurile Olimpice de Tineret şi un loc 3 la Jocurile Balcanice, obţinut de judoka Carolina Szabo, la categoria U13”, e rezumatul principalelor performanţe internaţionale din 2018, făcut de „Puşa” Mihalache, directorul CSM-ului. Per total, pe plan intern sunt 205 medalii la finale de Campionat Naţional şi Cupa României, iar în alte competiţii neoficiale, atât naţionale cât şi internaţionale, s-au mai adunat peste 100 de medalii.
Performanţe europene
şi mondiale şi în 2018
În urma rezultatelor europene şi mondiale, performerii anului la CSM Arad sunt următorii 10 sportivi, cu menţiunea că nu s-a întocmit un clasament, ordinea fiind una aleatorie: Daniela Dodean-Monteiro (tenis de masă, antrenor Cristian Dodean), Luciana Condurache şi Emanuel Danciu (haltere, antrenori Adrian Jigău şi Pavel Sebeşan), Casian Codrean (tir sportiv, antrenor Gheorghe Pop), Cosmin Krupla (haltere, antrenori Adrian Jigău şi Pavel Sebeşan), Daria Haristiade (tir sportiv, antre­nori Gheorghe Pop şi Mircea Budurişan), Luca Joldea (tir sportiv, antrenor Gheorghe Pop), Adelina Vizitiu (haltere, antrenori Adrian Jigău şi Pavel Sebeşan), Adelin Kotrong (gimnastică artistică, antrenor Eugen Căţean) şi Irina Rus (tenis de masă, antrenor Cristian Dodean).
Total de peste 300 de medalii
Alţi sportivi care s-au remarcat şi care au punctat în acest an sunt: Andreea Popescu (nataţie, antrenor Viorel Bitang), Raul Rusu (atletism, antrenor Constantin Miclea), Sonia Ichim (gimnastică ritmică, antrenoare Daniela Chiriac şi Tatiana Novikova), Briana Vărcuş (tir talere, antrenor Attila Ciorba), Beata Kabat (judo, antrenor Ionel Lazăr), Denis Both (atletism, antrenor Constantin Miclea), Maria Moţ (gimnastică ritmică, antrenoare Daniela Chiriac şi Tatiana Novikova) şi Iulia Berar (gimnastică artistică, antrenori Ciprian Hegyi şi Carina Franiov).
Jocurile Olimpice din 2020 – în vizor!
Concluziile anului le trage tot directorul CSM-ului, Lucia Mihalache, care şi-a stabilit şi principalele obiective pe 2019: „Pe plan internaţional stăm destul de bine, cu o medalie mondială la senioare, plus două calificări la Jocurile Olimpice ale Tineretului, ceea ce cred că şi-ar dori orice director de club. Per total sunt mulţumită, cu toate că avem uşor mai puţine medalii decât anul trecut. Pe această cale vreau să felicit sportivii şi antrenorii, pentru tot ceea ce au realizat în acest an, să le mulţumesc părinţilor pentru sprijinul acordat, dar şi celor de la Ministerul Tineretului şi Sportului şi Centrul Municipal de Cultură Arad, care ne-au fost alături. Anul viitor ne dorim calificarea cu unul sau doi sportivi la Jocurile Olimpice din 2020. Sper să putem obţine aceste rezultate şi să ne putem bucura de performanţe frumoase pentru sportul arădean”.
Aproape 500 de judoka – la startul Cupei CSM Arad
Cupa CSM Arad la judo, competiţie internaţională ajunsă la ediţia a zecea, a reunit la start un număr de 480 de judoka de la 42 cluburi din, Ungaria, Serbia, Croaţia, Germania, Austria, SUA, Repubica Moldova şi România. Au mai fost prezenţi simpatizanţi, susţinători, părinţi şi sponsori. „Anul acesta am sărbătorit mai multe evenimente: 100 de ani de la Marea Unire, 50 de ani de la înfiinţarea Federaţiei Române de Judo, 45 de ani de la înfiinţarea CSM Arad şi tot anul acesta se împlinesc 10 ani de Cupa CSM Arad. Trebuie să evidenţiem că sufletul acestei cupe, care a juns la ediţia X-a, se dato­rează antrenorului Dorin Drimbe”, e mesajul organizatorilor. În deschiderea competiţiei, directorul Clubului Sportiv Municipal Arad, Lucia Mihalache, a oferit, în semn de respect şi apreciere, plachete de merit celor care au avut o contribuţie la dezvoltarea judoului arădean.
La finalul competiţiei, CSM Arad s-a clasat pe primul loc în clasamentul pe cluburi, urmat de Clubul Sportiv Liberty Oradea, Judo Club Fuşle Satu Mare şi Partizan Belgrad. „Anul acesta, Cupa CSM Arad a avut cea mai mare participare ca număr de judoka. În contextul unei participări atât de masive a sportivilor, desigur că şi durata competiţiei a fost lungă, aproximativ 12 ore, fiind foarte solicitantă atât pentru sportivi şi antrenori, cât şi pentru părinţii care au participat alături de copiii lor. Mulţumim pentru înţelegerea şi răbdarea dumnea­voastră! Mulţumim tuturor celor care au ajutat ca această competitie să se desfăşoare în bune condiţii. Considerăm că a fost un concurs reuşit, ne-am planificat ca pe viitor să ţinem această competiţie pe durata a două zile”, e mesajul lui Dorin Drimbe, în numele tuturor organizatorilor.
csmarad.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.