Week-end-ul trecut a avut loc pe stadionul „Arcul de Triumf“ din capitală, ultima etapă a campionatului național de rugby în 7. În cadrul meciurilor din grupa A, CSU Arad a pierdut cu 12-22 în fața celor de la RC Grivița și cu 0-55 în fața clujenilor de la CSU. Au urmat apoi meciurile de clasament, în care arădenii au trecut de CS Olimpia cu 24-15 și apoi au fost învinși de Sportul-Dinamo cu 7-20.

Echipa noastră a încheiat această ultimă rundă pe locul 10 cu 12 puncte. Același loc a fost obținut și în clasamentul general final, în care Aradul a acumulat 38 de puncte, devansându-le pe Phoenix Brașov, CS Olimpia, CSU Alba Iulia și CSM Sibiu. Campioni naționali au devenit cei de la CSU Cluj, cu 90 de puncte acumulate, urmați pe podium de CSM Constanța și CSM Galați.

Rezultatul din acest an arată decăderea rugby-ului arădean pe fondul lipsei de finanțare. Anul trecut, în aceeași competiție, arădenii au terminat pe locul 4. De asemenea, nu trebuie să uităm că CSU Arad a sistat practic activitatea echipei de rugby 15 deoarece nu putea face față financiar și valoric provocărilor ridicate de comasarea primelor două eșaloane a rugby-ului românesc.

Recomandările redacției