rugbyNoul sezon al Diviziei Naţionale de rugby va debuta pe 30 martie, dată la care sunt programate meciurile primei etape. Conform siteului super-liga.ro, formația din Arad va evolua o zi mai târziu, pe 31 martie, de la ora 10,00, împotriva formaţiei Bucovina Suceava, meci programat pe terenul din Sânicolau Mic.
În celelalte trei meciuri ale rundei inaugurale se vor înfrunta CS Poli Agro Iaşi cu RCM Galaţi, Ştiinţa Petroşani cu CS Năvodari şi RC Bârlad cu Stejarul Buzău.
Programul echipei pregătite de Ovidiu Şerban în următoarele etape este următorul: la CS Năvodari pe 6 aprilie, acasă cu Poli Agro pe 13 aprilie, în deplasare la Petroşani pe 20 aprilie, acasă cu RCM Galaţi pe 27 aprilie, la Stejarul Buzău în 11 mai şi acasă cu Bârladul, pe 18 mai. Nu va fi pauză între tur şi retur, partea a doua a campionatului urmând să debuteze pe 25 mai. Totuşi, după etapa a zecea, a treia a returului, programată pe 8 iunie, va urma o pauză de aproape două luni, până pe 3 august, când va fi reluat campionatul.
Ultima etapă a returului va avea loc pe 24 august, după care se va trece la a doua fază a Diviziei Naţionale, partidele din play-off (locurile 1-4) şi play-out (locurile 5-8). Meciurile tur vor avea loc pe 31 august, 7 septembrie şi 14 septembrie, iar cele retur pe 21 septembrie, 28 septembrie şi 5 octombrie.
Trebuie menţionat că în play-off şi play-out se va pleca de la zero, fără punctele obţinute în sezonul regulat. Pentru CSU Arad se anunţă un sezon greu, cu excepţia Petroşaniului, toate celelalte şase deplasări fiind foarte lungi şi obositoare. De asemenea, lupta pentru promovare se anunţă la fel de echilibrată, cu echipe de tradiţie, gen Bârlad sau Petroşani, dar şi cu o formaţie din Iaşi dornică să revină în Superligă. Reamintim că echipa arădeană a pierdut în iarnă cinci piese de bază: Gorcioaia, plecat la Timişoara, Florea, Mazăre, Vlaşin şi Deaconu, toţi patru achiziţionaţi de Universitatea Cluj.

Recomandările redacției