sandoi-badea-cartuTrei dintre artizanii eventului din 1991 al Universităţii au fost prezenţi la conferinţa de prezentare a noii conduceri tehnice a lui CS U Craiova. Din postura de membru al Consiliului de Administraţie al clubului, dar şi de fin al lui Sorin Cârţu, fostul optar al Ştiinţei, Pavel Badea, l-a prezentat pe cel care era antrenor şi la performanţa de acum 23 de ani, cât şi pe Emil Săndoi, cel care i-a fost coechipier în acea echipă care a adus ultimul titlu în Bănie.
Cu atâtea trofee şi meciuri pentru culorile alb-albastre, practic confundându-se cu o mare parte din istoria Ştiinţei, Cârţu acceptă doar denumirea Universitatea Craiova pentru echipa pe care a preluat-o. „Pentru această echipă mi-a albit părul, aici am fost anagajat, aşa că eu nu mă voi referi la ea decât cu denumirea Universitatea Craiova, nu îi spun CSU” a declarat „Sorinaccio”.
Având un contract iniţial de 22 de luni, aproape două sezoane, Sorin Cârţu – director tehnic şi Emil Săndoi – antrenor principal vor colabora cu Silviu Lung – antrenor cu portarii şi cu secunzii Adrian Popescu şi Ionuţ Moşteanu. Primul secund, coechipier şi el cu Badea şi Săndoi pe vremuri, se află deocamdată sub contract în ţările arabe, iar cel de-al doilea l-a însoţit pe Sorin Cârţu la ultimele echipe pe care le-a pregătit şi a fost o scurtă perioadă antrenor al Vasluiului.
Un gând de despărţire s-a rostit şi pentru fostul tehnician, Ionel Gane. „A lucrat bine, dar a fost un mare ghinionist şi echipa avea nevoie de un şoc, fiindcă nu avea rezultate”, a explicat Badea. „Jerry a avut neşansa unei echipe cu mulţi jucători noi şi a unui program dificil, aşa cum am avut şi eu când am preluat Timişoara. La antrenori, 70-80% este vorba de ştiinţă, cunoştinţe, dar 20-30% contează şi şansa şi dacă nu o ai, nu ai cum să reuşeşti. Totuşi, cred că echipa trebuia să aibă un minim de 6 puncte, fiindcă nu a jucat numai cu balauri. Au fost meciuri bune, în care echipa a arătat că are calitate, dar s-au făcut şi greşeli, n-am înţeles de ce, la 2-1 cu Viitorul, Craiova avea patru atacanţi pe teren” s-a referit Cârţu la startul de campionat, în care Craiova a acumulat doar două puncte, cu Gane pe bancă.
Fanii craioveni nu-l agreează pe Felix Grigore, managerul clubului, căruia îi solicită demisia, conside­rându-l vinovat de situaţia echipei din acest moment. Suporterii au scris „Pleacă Felix!” pe porţile stadionului „Ion Oblemenco”
După şase etape disputate în noul sezon al Ligii 1, CS Universitatea se află pe ultima poziţie a clasamentului. Craiovenii au obţinut sub conducerea lui Ionel Gane numai două egaluri şi au cel mai slab golaveraj din campionat: patru goluri marcate şi 14 primite.

Recomandările redacției