Compania de Transport Public a primit o distincţie pentru păstrarea patrimoniului liniei de cale ferată.
Luna aceasta, Club Feroviar şi Asociaţia Industriei Feroviare (AIF) au organizat Galele Feroviare 2013, acor­dând premiile de excelenţă în domeniul feroviar. În acest an, din cele şase premii, patru au fost acordate companiilor din domeniul transportului public pe şină.
Premiul de excelenţă în domeniul feroviar pentru păstrarea patrimoniului a fost acordat Companiei de Transport Public Arad, pentru efortul de păstrare a patrimoniului liniei de cale ferată electrificată Arad-Podgoria. „Linia funcţionează pe o lungime de 60 de kilometri şi a fost construită pentru a asigura relația dintre oraș și zona viticolă și agricolă din estul acestuia. Aceasta este prima linie de cale ferată electrificată de pe teritoriul actual al României. Acest premiu este primul primit de CTP Arad”, a susţinut Petre Cuvineanu, director tehnic al Companiei de Transport Public Arad.
Pe data de 11 noiembrie a acestui an s-au împlinit 100 de ani de la inaugurarea primei căi ferate electrificate din România, pe traseul Arad – Podgoria, evenimentul fiind marcat de autorităţi.

Recomandările redacției