CTP la ora bilanțului: 22.000.000 de călătorii și 6.400.000 de kilometri parcurși în 2017

0
383

Compania de Transport Public (CTP) își prezintă bilanțul la început de an. După încheierea anului 2017, reprezentanții companiei au tras linie. În anul care s-a încheiat nu de mult, CTP a facilitat aproximativ 22.000.000 de călătorii, cele mai multe în zona urbană.  Mai trebuie spus că societatea a deservit un număr de circa 150 de trasee urbane, preurbane, județene și curse speciale de tramvai și autobuz, mijloacele de transport ale companiei parcurgând aproximativ 6.400.000 kilometri. „Muncim să oferim arădenilor servicii cât mai bune. În acest sens, anul trecut am achiziţionat zece  autobuze Euro 4 pentru  transport urban și interurban,  costul  total  fiind de  730.000  lei. Investițiile vor continua, în acest moment la Consiliul Județean fiind în derulare procedura de achiziție publică a unui lot de zece autobuze interurbane Euro 5. S-a realizat extinderea sistemului  de  monitorizare GPS și măsurare a  consumului  de  carburant  pentru  autobuze, astfel fiind acoperită întreaga flotă. De asemenea s-au luat măsuri de optimizare a  structurii  de  personal  și diminuarea cheltuielilor de întreținere prin  comasarea  activității  Secției Micalaca cu Secția UTA  atât la nivelul mentenanței cât și a circula­ției”, susține Claudiu Godja, directorul general al CTP.
Acesta a ținut să precizeze că, pentru o mai bună monitorizare a activității, s-a instalat un sistem de supraveghere video în incinta Depoului Micălaca, acesta urmând a fi extins și pe celelalte platforme de lucru ale societății. „Primăria Municipiului Arad a investit în modernizarea Depoului UTA prin achiziția unor echipamen­te performante în vederea asigurării mentenanței tramvaielor din care amintim  o  macara  pivotantă  și  o  instalație  modernă  de  spălare  automatizată a  vehiculelor. Dorim să punctăm faptul că acţiunile de modernizare și dotări vor continua în anul 2018, deja fiind în derulare documentația de  avizare a lucrărilor  de  investiții  pentru modernizarea stațiilor de autobuz în municipiul  Arad și ale elementelor de infrastructură feroviară”, a mai spus Godja.
În încheiere trebuie menționat că unul dintre proiectele importante ale anului trecut a fost „Săgeata Verde” și introducerea în circuitul turistic și punerea în valoare a Muzeului Tramvaiului Electric din Ghioroc, semn că societatea contribuie la punerea în valoare a patrimoniului turistic al județului.
(L.Ș.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.