falsŞi-a luat lumea în cap şi a vrut să aibă parte de o viaţă nouă. A fost decizia unei minore de doar 17 ani care a încercat să plece din ţară împreună cu prietenul său pentru a se muta în Spania. Părinţii săi nu au fost de accord cu această schimbare din viaţa fetei şi nu i-au dat accordul, aşa că aceasta a apelat la o metodă de rezervă. Şi-a cumpărat cu 300 de euro un act de identitate fals ce însă nu i-a fost de mare folos.
Printre pasagerii unui autocar, poli­ţiştii de frontieră de la Turnu au observat-o rapid şi după ce i-au verificat actele au constatat neregulile. „Poliţiştii de frontieră au depistat, în P.T.F. Turnu, o minoră în vârstă de 17 ani care a încercat să treacă ilegal frontiera, folosindu-se de o carte de identitate românească falsă. Cu ocazia con­- trolului, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat de femeie este fals total, acesta neîndeplinind condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, motiv pentru care persoana a fost condusă la sediul sectorului pentru cercetări”, a precizat agent principal de poliţie Adelina Limban, purtător de cuvânt al STPF Arad.
În urma verificărilor specifice, poli­ţiştii de frontieră au stabilit că este vorba de minora G.P., în vârstă de 17 ani din judeţul Brăila, care a declarat că a apelat la această metodă pentru că intenţiona să plece în Spania cu prietenul ei fără acordul părinţilor, iar cartea de identitate românească a primit-o din Spania contra sumei de 300 Euro.
Minorei i s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, fals privind identitatea şi uz de fals, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale. Totodată, prietenului tinerei i s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru infracţiunea de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Recomandările redacției