falsuriPoliţiştii de frontieră arădeni au oprit din drum două persoane, un cetăţean  sirian şi o româncă, ce au încercat să treacă ilegal frontiera, folosindu-se de documente româneşti false.
Primul caz a fost descoperit la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac unde printre pasagerii unui autocar care circula spre Irlanda a fost găsit un bărbat care s-a legitimat cu un document de identitate românesc. În timpul controlului, poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului de călătorie prezentat de bărbat, motiv pentru care acesta a fost condus la sediul sectorului pentru cercetări.
Astfel, s-a stabilit că este vorba de un cetăţean sirian în vârstă de 24 ani, care intenţiona să ajungă ilegal în Irlanda.
„Tot la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasageră într-un autocar care circula pe relaţia România-Germania, o persoa­nă de sex feminin care s-a legitimat cu o carte de identitate româneas­că. Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat este fals total, acesta nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, motiv pentru care persoana a fost condusă la sediu pentru cercetări”, a declarat comisar şef de poliţie Iancu Daniel, purtător de cuvânt al STPF Arad.
În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că este vorba de o femeie în vârstă de 47 ani, cu domiciliul pe raza judeţului Dâmboviţa, care a declarat că nu ştia că documentul este fals..
În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză şi le cercetează pentru fals privind identitatea, uz de fals şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Recomandările redacției