Cu sprijinul cetățenilor, polițiștii arădeni au depistat și identificat la scurt timp de la comiterea faptei, un tânăr bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată. Tânărul a fost depus în arestul IPJ Arad pentru 24 de ore urmând a fi prezentat cu propunere de arestare preventivă.
În noaptea de miercuri spre joi, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112 despre comiterea unei tâlhării pe raza municipiului. În fapt, în jurul orei 22.00, persoana vătămată, o femeie de 45 de ani, din Arad, în timp ce se deplasa pe jos pe strada Gorunului din municipiu, ar fi fost acostată de un tânăr care, prin smulgere, i-ar fi sustras un lanț din metal galben pe care aceasta îl purta la gât. Imediat după comiterea faptei, tânărul ar fi încercat să-și asigure scăparea și totodată sustragerea de la răspundere penală, luând-o la fugă.
La strigătul femeii, manifestând un puternic spirit civic, cetățenii aflați pe o stradă adia- centă locului în care s-a produs fapta, împreună cu polițiștii Biroului de Ordine Publică au pornit în urmărirea fugarului, re­- ușindu-se prinderea și identificarea celui în cauză.
Asupra tânărului tâlhar de doar 20 de ani, din Chișineu-Criș, a fost găsită o bucată din lanțul smuls de la gâtul persoanei vătămate. „Pentru fapta comisă, tânărul a fost reținut de polițiști pe bază de ordonanță de reținere, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvâr­șirii infracțiunii de tâlhărie calificată”, a precizat inspector principal de poliție Lorena Radu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

Recomandările redacției