neagucraDeși a arătat ceva mai bine decât în ultimele apariții oficiale, „Bătrâna Doamnă” s-a întors cu mâna goală și din orașul Băniei. Echipa Primăriei a înscris din două faze fixe și până în ultimele 25 de minute a controlat fără probleme osti­litățile. Cu Firțulescu, Monac și Tecsi, UTA și-a schimbat fața, și-a creat 4-5 ocazii clare de gol, însă tabela a rămas nemodificată până la final. La fel de bine, oltenii se puteau desprinde decisiv dacă atacantul Curelea nu ar fi ratat un penalty inventat de Dragoș Istrate, același arbitru mai luând și alte decizii eronate în defavoarea vizitatorilor.
Conform așteptărilor, Eugen Trică a schimbat sistemul de joc pentru meciul din Bănie. În premieră, UTA a început un meci oficial în 4-4-2, cu Oltean și Santa Moreno colțuri ale rombului de la mijlocul terenului, iar Apostu și Sălăjan în avanposturi. Dincolo, Stîngă a optat pentru același dinamic 4-3-3, cu foștii „studenți” Curelea și Ferfelea titulari în ofensivă.
Partida a început cum nu se putea mai prost pentru „textiliști”. La prima fază de poartă a gazdelor s-a făcut 1-0. Ferfelea a executat pe colțul lui Oberhauser o lovitură liberă de la 18 metri perpendicular pe poartă și fostul portar al lui Ajaccio scotea mingea din plasă încă din mi­nutul 6. Arădenii s-au încălzit greu și s-au văzut în careul advers de abia în minutul 16. Apostu a centrat de pe dreapta, Sălăjan a trimis cu capul pe colțul lung, de unde Brac a respins salvator. Pe degajare, mingea a ajuns la 35 de metri la Cr. Ganea, acesta a încercat să-l lobeze pe Oberhauser, dar mingea a trecut la un metru de colțul scurt. Oltean, Neagu și Medina au finalizat defectuos de la distanță, însă nici Dragu nu a fost mai inspirat. La o altă fază banală, s-a făcut 2-0. După o lovitură liberă de pe stânga, executată de Ferfelea, Oberhauser a respins slab până la Ad. Ionescu care, din 12 metri, a reluat puternic în vinclu. Era minutul 35 și până la pauză, arădenii nu au avut puterea să reacționeze cu adevărat. Mai mult, gazdele au fost cele care i-au mai dat emoții goalkeeperului utiștilor, prin Ganea și Curelea, dar scorul nu s-a mai modificat.
Arădenii au ieșit de la cabine în aceeași formulă, dar, cum nimic nu s-a îmbunătățit în jocul lor, Trică a  trimis sânge proaspăt pe teren. Asta nu înainte ca Dragu să rateze o dublă ocazie în minutul 52 și ca amfitrionii să irosească un penalty. În minutul 57, Ferfelea a pătruns ca prin brânză prin defensiva UTA-ei, Oberhauser a plonjat la picioarele fostului „student” și a respins și balonul, dar Dragoș Istrate a arătat punctul cu var. Curelea a tras în stânga, însă Oberhauser  a ghicit și a respins. „Bătrâna Doamnă” a început să joace cu adevărat de abia după minutul 65. Scarlat a fost la un pas să înscrie cu capul în proprie poartă, iar Tecsi l-a țintuit pe Brac pe linia porții, dar transversala a salvat Craiova. La faza imediat următoare, faza s-a repetat la cealaltă poartă, doar că Dragu a trimis în cros în bara din dreapta lui Oberhauser. Finalul de meci i-a aparținut în totalitate echipei „textiliste”, însă Brac a închis pur și simplu poarta. Numărul 1 craiovean s-a opus la șutul de la distanță al lui Firțulescu, i-a blocat pe Sidney și Sălăjan în 4 metri după centrări de pe stânga, pe când Monac a finalizat doar în blocajul fundașilor arădeni. Înainte de ultimul fluier, Dragoș Firțulescu nu a avut precizia lui Ferfelea de la primul gol, poziția loviturii libere fiind identică. S-a încheiat CS U Craiova – UTA 2-0, iar arădenii rămân pe ultimul cu un singur punct acumulat și așteaptă în Calea Aurel Vlaicu pe liderul din Bistrița.
Formații:
CS U Craiova: Orac – Cârjă, Fl.  Pătraşcu, Scarlat (min. 82 – Precup), I. Stancu – Sin, Ad. Ionescu, Cr. Ganea – Cl. Dragu (min. 84 – Voinea), Curelea (min.          70 – Bardu), Ferfelea. Antrenor: Ovidiu Stângă
UTA: Oberhauser – Zanardini (min. 60 – Monac), Sidney, Ţabără, G. Neagu – Oltean, Medina, O. Popescu, Santa Moreno (min. 53 – Firțulescu) – Sălăjan, Apostu (min. 66 – Tecsi). Antrenor: Eugen Trică
Arbitri: Dragoș Istrate (București) – Petruța Iugulescu și Gabriel Cătană (ambii din Târgoviște). Rezervă: Dorin Voina (Reșița).
Cartonașe galbene: Cârjă – min. 90+2 / Popescu – min. 18, Firțulescu – min. 61, Țabără – min. 78
Observatori FRF: Vasile Balaș (Reșița) și Petre Mehedințu (Timișoara)

Recomandările redacției