recoltareCele două echipe de medici specialişti din ţară, de la Fundeni Bucureşti şi din Cluj, singurele care recoltează organe umane din România, au fost prezente în ziua de 31 decembrie la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. Astfel, cu câteva ore înainte de trecerea în noul an, activitatea la spitalul din Arad a fost una foarte intensă.

La Secţia ATI 2 au fost recoltate organele unui bolnav în vârstă de 63 de ani care din punct de vedere al creierului era ca şi mort. Acesta a intrat în moarte cerebrală, inima şi plămânii săi fiind ţinuţi în viaţă doar cu ajutorul aparatelor. Cazul era însă unul foarte bun pentru recoltarea de organe“, ne-a declarat dr. Teodora Olariu, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Astfel, au fost salvate de la bolnavul din Arad ficatul şi rinichii. Cele două organe vor fi transportate, imediat după operaţie, la Bucureşti (ficatul), iar rinichii vor ajunge la Cluj. „În acest fel, de la Arad au fost salvate două vieţi. Aceasta este a cincea recoltare de organe care se efectuează la spitalul nostru. Vreau cu această ocazie să îi felicit pe angajaţii spitalului nostru pentru dăruirea de care au dat dovadă. Cu câteva ore înainte de trecerea în noul an ei au venit la muncă şi au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a salva nişte vieţi“, mai spune Teodora Olariu.

 

Recomandările redacției