Cu Covidul la piață!

0
302

Iată că închiderea piețelor a durat doar câteva zile, Parlamentul votând pentru redeschiderea lor. Guvernul PNL o ține una și bună, că piețele în spații închise trebuia să fie ca și spațiile, adică tot închise, pentru că sunt adevărate focare de răspândire a virusului. Problema guvernului a fost aceea că propriii săi parlamentari au votat pentru redeschiderea piețelor, speriați de situațiile delicate în care se găsesc în plină campanie electorală.
Indiferent ce spune guvernul, parlamentarii sunt cei luați la întrebări atunci când le cer alegătorilor să îi voteze. Cea mai grea întrebare pentru ei, la care, prac­tic, nu au ce să răspundă: de ce supermarketurile, care sunt tot piețe în spații închise, nu au fost supuse acelorași reguli ca și piețele în care se comercializea­ză produse românești? De ce producătorii români să dea faliment, iar samsarii străini să facă avere? Oricât de mult și-ar stoarce creierii un deputat, nu ar găsi nici cel mai mic argument pentru susținerea acestei discriminări, mai ales atunci când cei afectați strigă la unison că este vorba de trădare, de transformarea României în piață de desfacere.
Prin urmare, parlamentarii au votat pentru redeschidere, chiar dacă asta înseamnă că au votat un amendament al PSD, care se va lăuda cu această victorie, spunând că a demonstrat că este încă cel mai puternic partid. Oricum o întorci, adversarii PSD, inclusiv PNL-iștii, nu au avut altă cale. Ar fi putut să nu voteze inițiativa PSD, dar acesta ar fi spus tuturor românilor că este singurul care apără interesele românilor, dar toți ceilalți sunt potrivnici. Așa, însă, oricât de mult s-ar lăuda PSD, se pot lăuda și ceilalți, inclusiv parlamentarii PNL, că fără voturile lor piețele ar fi ră­mas închise, că au demonstrat că le pasă de soarta producătorilor români și de a românilor. Căștigă cineva capital electoral din această situație? Părerea noastră este că nu, dar efectul pe plan social este destul de important, românii începând să creadă că protestele lor au fost cele care au stopat comercializarea Covid-ului din interese politice și electorale. Vom reveni asupra acestui subiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.