Finalul de sezon în seria a IV-a a Ligii a III-a se anunță palpitant, atâta timp cât secretarul general al FRF s-a constituit parte la sesizarea Reșiței cu privire la campionatul în care ar fi trebuit să joace juniorii Șirineasăi. Așadar, liderul campionatului ar putea fi penalizat cu 9 puncte, iar atunci lupta pentru promovare devine mai aprinsă ca niciodată. Naționalul a avut grijă să toarne și ea puțină benzină după meciul din weekend, pe care l-a câștigat în fața „satelitului” finalistei Cupei României.
Și, totuși, lucurile nu au fost deloc simple pentru formația de pe Crișul Alb. Aceasta nu a mai repetat prestația din turul cu Hermannstadt și, implicit, nici rezultatul, dar punctele sunt puncte. Nici ocazii nu au prea fost în prima parte, însă importanta a rămas reușita de 1-0, venită în minutul 39. Până atunci, am consemnat doar un cap al lui Dumitrache pe lângă și un șut slab al lui Petculescu de la marginea careului. Noroc cu forma și inspirația lui Dragoș Săulescu, marcator pentru a treia etapă consecutiv. De data aceasta, mijlocașul de bandă a făcut o cursă pe dreapta și a tras la colțul scurt, portarul Ciorgovean fiind plecat pe centrare.
La adăpostul avantajului, sebișenii au jucat și mai economicos după pauză. Practic, au avut doar două situații de poartă dintre care una transformată în gol. Mai întâi, Ciorogovean s-a opus reluării de la colțul scurt a lui Susan (min. 66), pentru ca, 9 minute mai târziu, Onțel să facă 2-0. Pintea a tras cu pământul dintr-o lovitură liberă de la 30 de metri, goalkeeperul celor de la Hermannstadt II a respins în față și fostul stelist a marcat simplu, cu latul, din mijlocul careului. Cum echipa vizitatoare nu a pus niciun fel de probleme în atac, meciul s-a încheiat cu succesul previzibil al sebișenilor, care – însă – nu au prins prea bună ca și exprimare în teren.
Formații:
Național Sebiș: Poiană – Poștoarcă, Pîslaru, Dumitrache, Siminic – Sz. Vereș, Pintea (80 Rugină) – Săulescu, Ruță (46 Mărgărit), Petculescu (64 Susan) – Onțel (76 Tătulea).
Hermannstadt II: Ciorgovean – Cristiu, Bordean, Bratu, Groza– Cătinean, Giura, A. Pop, Solomon – Morariu (59 Bradu), Scarlat (70 Preda).
Arbitri: Zoltan Szekely – Ștefan Lar, Răzvan Soponar (toți din Baia Mare).
Observatori FRF: Vasile Balaj (Drobeta Turnu Severin), Dorin Micșa (Timișoara)

Recomandările redacției