Cu interdicție în Spațiul Schengen, a luat trenul ca să ajungă în Budapesta

0
406

Dacă de cele mai multe ori migranții sunt prinși prin câmp sau încercând prin diverse moduri să ajungă de cealaltă parte a graniței, în acest caz este vorba despre un bărbat care a încercat să ajungă cu trenul măcar până în Ungaria.

Tânărul a fost găsit marți, 17 decembrie 2019, în jurul orei 17.15, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, unde s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, ca pasager în trenul IR 72-1 ,care circula pe ruta Bucureşti Nord –Budapesta. Acesta a prezentat la control o carte de identitate cu însemnele autorităţilor din Grecia, dar cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că tânărul este cetăţean din Albania, în vârstă de 23 ani și că el a procurat cartea de identitate prezentată la control, în schimbul sumei de 700 de euro. De asemenea, s-a aflat și intenția acestuia, și anume aceea de a ajunge în Belgia şi a procedat în acest mod deoarece avea interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi de fals privind identitatea, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.