Cu mandat de arestare sau executare, la frontieră

0
438

Trei bărbați căutaţi de autorităţile române şi franceze au fost depistați la frontieră și predați autorităţilor competente.  Miercuri dimineața, în jurul orei 10.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră, pe sensul de intrare în România, cetăţeanul român V.I., în vârstă de 61 de ani, domiciliat în judeţul Ilfov.

La efectuarea verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele persoanei era emis, de către autorităţile române, un mandat european de arestare, pentru săvârşirea de infracţiuni de dare de mită, având de executat 2 ani şi 4 luni de închisoare.

Tot miercuri, în jurul orei 12.00, la același punct, s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră, pe sensul de intare în ţară, cetăţeanul român V.I., în vârstă de 20 de ani, având domiciliul în judeţul Mehedinţi. Şi în acest caz, în urma efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de către autorităţile franceze, un mandat european de arestare, pentru săvârşirea de infracţiunii furt.

Aseară, în jurul orei 22.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră, pe sensul de intare în ţară, cetăţeanul român F.N., în vârstă de 48 de ani, având domiciliul în judeţul Alba.

Şi în acest caz, în urma efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de către autorităţile române, un mandat de executare a pedepsei cu închisoara, pentru săvârşirea de infracţiuni de punere în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere, având de executat un an de închisoare. În toate cazurile, persoanele au fost predate unor echipaje operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în  vederea dispunerii măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.