Mai sunt două săptămâni până la reluarea meciurilor pe puncte în Liga a IV-a, iar arbitrii arădeni au fost chemați la testări de Comisia Ju­dețeană condusă de Răzvan Cadar. S-au prezentat 27 de arbitri și arbitri asistenți, între care doar patru nu au îndeplinit baremurile. Surpriza neplăcută a venit de la Alin Bolcaș, care fusese desemnat „centralul” anului 2017. Acesta a căzut teoria, alături de asistentul Tudor Groșan, în timp ce la testele fizice nu s-au descurcat Sorina Betea și Călin Mateuț.
Toți cei patru au șansa revanșei chiar în acest weekend, când – dacă vreme o permite – e programată testarea „fluierașilor” de Liga a V-a și a VI-a. „Teoria o dăm sigur, doar testele fizice ar putea fi amânate de starea vremii. În rest, vrem să-i felicităm pe cei care au trecut testele, iar celorlalți baftă la retestare. După cum se vede, Comisia nu face concesii pentru nimeni, chiar dacă nu e prea plăcut nici pentru noi că arbitrul anului 2017 nu și-a luat din priam testele. Dar, după cum am spus, se poate revanșa chiar în weekend, atât el, cât și ceilalți”, a menționat Răzvan Cadar, sprijinit la testări de toți membrii CJA, Marius Alexa, Leontin Buda, Corneliu Tiulea și Romulus Tănăsescu.
Din păcate, au existat și arbitri care nu s-au prezentat la testările din weekenul precedent și care chiar ar putea face un pas înapoi începând din partea a doua a stagiunii 2017-2018. „Cristi Burza și Radu Bîtea ne-au comunicat că, din motive personale, nu ar mai dori să facă parte din corpul de arbitri de Liga 4-a. De la aceste testări au mai absentat, fiind plecați din localitate, și Flavius Bădică și Alin Deac, sperăm ca pe ei să-i putem «recupera» cumva. Trebuie să recunoaștem că nu stăm prea bine numeric în special la capitolul «centrali», dar ne vom descurca, nu se pune problema”, ne-a mai mărturisit Cadar.

Recomandările redacției