Un arădean a reușit să ajungă în atenția polițiștilor după ce a fost implicat într-un evenimente rutier cauzat de consumul de alcool, și care s-a soldat exclusiv cu pagube materiale.

Așadar, pe lângă că a consumat mult prea mult alcool, a mai și urcat la volanul unui autoturism și, hotărât că poate să conducă, bărbatul a făcut accident. 

Evenimentul a avut lor luni, în data de 30 septembrie a.c.. Autorul a fost un tânăr de 28 de ani, din Lipova. Acesta a condus un autoturism pe strada Nicola Alexici din municipiu, și la intersecția cu strada Iacob Cardoș a pierdut controlul asupra direcției de deplasare. Rezultatul a fost că a reușit să lovească alte două autoturisme, intrând în coliziune cu acestea în timp ce erau parcate.

Chiar dacă parcarea celor doi șoferi implicați involuntar în accident nu a fost una neregulamentară, ghinionul lor a fost că cineva care a consumat prea mult alcool a urcat la volan. Astfel, cel puțin una dintre mașini a fost lovită destul de puternic, pe când cealtă, o dubiță, a avut norocul să fie doar zgâriată. 

Ajunși la fața locului, pentru polițiști era deja evident ce s-a întâmplat. L-au testat imediat pe șofer și în urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 1,08 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, conform procedurii, acesta a fost dus pentru a i se recolta probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, în continuare fiind cercetat penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

 

 

Recomandările redacției