frontieraÎncercare cu ghinion pentru un algerian la Nădlac. Poliţiştii de frontieră arădeni l-au depistat în timp ce în­cerca să treacă ilegal frontiera, folo­sindu-se de documentele unei alte persoane. Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat deosebiri între persoana care a  prezentat cartea de identitate şi fotografia titularului, motiv pentru care persoana a fost condusă la sediul sectorului P.F. pentru cercetări.
„La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasager într-un microbuz înmatriculat în România, o persoană de sex masculin care s-a legitimat cu o carte de identitate emisă de autorităţile franceze. În urma verificărilor specifice s-a stabilit că este vorba de un cetăţean algerian, în vârstă de 16 ani care intenţiona să ajungă ilegal în Franţa”, a precizat comisar şef de poliţie Iancu Daniel, purtător de cuvânt al STPF Arad.
Luat la întrebări, acesta a declarat că a obţinut cartea de identitate contra sumei de 400 de euro de la un conaţional.
În această situaţie, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi cercetarea acesteia sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Recomandările redacției