Pentru al doilea an consecutiv, FCC Baschet Arad e a treia forță a țării în sportul cu mingea la coș. De această dată, însă, „galben-albastrele” nu vor mai avea bucuria primi­rii medaliilor de bronz și asta pentru că FRB-ul a decis să nu acorde nici titlul de campioană atâta timp cât stagiunea nu a putut fi finali­zată ca urmare a pandemiei de coronavirus.
Soarta Cupei era alta, la Arad
„Înghețul” a devenit oficial marți seară, după decizia din Consiliul Director, dar decizia plutea în aer de mai bine de o lună de zile. „Eram convinși că se va ajunge la un astfel de final, mai ales după votul dat în videoconferințele susținute. Sigur, la cum e structurat baschetul din România și mă refer în special la perioadele pe care sunt făcute contractele, decizia e una normală, corectă. Pe de altă parte, pe partea sportivă, eu sunt convins că echipa noastră era capabilă să depășească rezultatul de anul trecut. Spun asta fiindcă cunosc potențialul echipei formate de un staff tehnic valoros și preocupat și mă refer la Manuel Rodriguez, Cristian Bondor și, bineînțeles, la profesorul Dan Moraru. Eu cred că ne băteam de la egal la egal cu Satu Mare pentru un loc în finala cu Sepsi. De altfel, victoriile au fost împărțite în restul sezonului și am fi avut șansa noastră, să zicem 50-60%, să jucăm cu trofeul pe masă. Sigur, acolo lucrurile erau mai complicate în fața formației din Sfântu Gheorghe, cu care am ținut pasul doar în finala Cupei României. Și eu cred că soarta acelui meci putea fi alta dacă se juca, de exemplu, la Arad. Arbitrii nu și-ar mai fi permis să ne dezavantajeze flagrant în destule momente ale jocului, păcat că nu am avut resursele financiare să aducem acea finală în Polivalenta noastră”, susține Marcel Urban, președintele FCC Baschet Arad.
Așteaptă să se reîntoarcă în sală
De acum toate eforturile conducerii grupării de pe Mureș se îndreaptă spre pregătirea stagiunii post-pandemice. Până una-alta, FCC Baschet Arad nu are un buget bătut în cuie, cu atât mai mult cu cât nici măcar banii din prima sesiune de proiecte pentru fonduri nerambursabile nu au ajuns în conturile clubului. „Până una-alta, nu am încheiat din punct de vedere financiar nici sezonul 2019-2020, cu toate că datoriile nu sunt mari. Noi sperăm ca odată cu deblocarea banilor de la CMCA să tragem linia și – bineînțeles – să ne apucăm să formăm lotul pentru sezonul ce vine. Din câte am înțeles, contractul la Primărie se poate semna în momentul în care ne vom putea relua activitatea, așa că așteptăm un semnal de la Federație, care, la rândul ei, ține legătura cu Ministerul Tineretului și Sportului. Probabil, vom avea acceptul să revenim în sală după 1 iunie, cu respectarea acelui protocol pe sănătate, iar atunci vom demara și noi pregătirea cu jucătoarele ce se mai află sub contract cu noi, plus junioarele clubului și echipa de 3×3. Am mai spus-o, clubul beneficiază de condițiie de cazare și masă în sistem de cantonament, așa că nu va fi o mare problemă să adăugam și ele și partea de igienă, dezinfecție și ceea ce mai prevede protocolul”, a adăugat Urban.
Vor continuitate la nivelul lotului și băncii tehnice
De la stabiltatea financiară pleacă și negocierile cu antrenorul spaniol, Manuel Rodriguez, care, la rândul său, are atribuția în a-și alege jucătoarele cu care va lucra din vară încolo. „Până nu știm exact ce îi putem oferi antrenorului, nu am purtat negocieri concrete pentru prelungirea contractului său. Sigur, discuția e deschisă, atât cu el, cât și cu câteva baschetbaliste, însă nu le putem concretiza până ce nu avem pe masă un buget, iar acest lucru înseamnă că ar trebui să știm dacă vor mai fi fonduri disponibile pentru sport și în sesiunea a doua de proiecte. Totodată, e esențial să semnăm prelungirea contractului de sponsorizare cu partenerii noștri, FCC Environment. Ei ne-au promis sprijin în continuare și le mullțumim de pe acum pentru acest lucru. Așadar, de colaborarea cu cele două entități, CMCA și FCC, depinde și viitorul nostru. Ar fi păcat să schimbăm prea mult, atât la nivel de staff tehnic, cât și lot de jucătoare, după ceea ce am demonstrat până la întreruperea campionatului, în martie”, a concluzionat președintele „galben-albastrelor”.
Vă reamintim că Veatriki Akathiotou, Marta Fodor, Dora Ardelean, Adela Mercea, Alexandra Rotariu și Rebecca Lipovan sunt jucătoarele care au înțelegeri valabile cu FCC Baschet Arad și sezonul ce urmează. În rest, lotul trebuie reclădit prin reînnoiri de contracte sau achiziții.

Recomandările redacției