În după-amiaza zilei de vineri, dispecerii din cadrul Direcţiei Generale Poliţia Locală Arad, au identificat cu ajutorul sistemului de monitorizare stradală  un alai de 7 şarete care traversau nestingherite oraşul în zona Teatrului Clasic „Ioan Slavici”. Imediat un echipaj al Serviciului  Circulaţie pe Drumuri Publice şi Parcări s-a deplasat la faţa locului constatând că nuntaşii încălcaseră art. 71 al Codului Rutier care interzice clar „accesul şi deplasarea vehiculelor cu tracţiune animală… pe drumurile naţionale, în municipii şi pe drumurile la începutul cărora există indicatoare de interzicere a accesului”. Aceştia erau pasibili de o amendă totală de 7830 lei, sumă care se înjumătăţea în cazul în care amenda era achitată în decurs de 15 zile lucrătoare.

Întrucât nu au dorit să umbrească fericitul eveniment, poliţiştii locali le-au dat doar avertismente celor în cauză, dar atrag atenţia că data viitoare nu vor mai închide ochii pentru asemenea încălcări ale legii. Cei care cu bună ştiinţă nu vor respecta temeiul legal vor risca să scoată din buzunare până la 2900 de lei.  

Singurele excepţii acceptate de oamenii legii sunt cele prevăzute de hotărârea Consiliului Local al Municipiului Arad numărul 254 din 28 iulie 2017 privind Regulamentul de desfăşurare a transportului de agrement cu trăsuri în municipiul Arad.

 

 

Recomandările redacției