austriacProgramul „Lună plină de teatru” continuă cu spectacolul „Cu sufletul nu-i de glumit”, de Dimitre Dinev în regia lui Cristian Nedea. „Cu sufletul nu-i de glumit” va avea loc în această seară de la orele 19 în sala Studio a Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad.
Spectacolul surprinde un priveghi la căpătâiul unui prieten şi coleg de şantier. Protagonişti – un bulgar, un sârb, un român şi un austriac. Mai apar o bo­citoare de profesie şi o stripteuză din Ucraina. Dimitré Dinev, scriitor austriac de origine bulgară, reconstituie în această piesă atmosfera obişnuită a unui priveghi în spaţiul balcanic. Unde se plânge, se rememorează amintiri plăcute, se bea pentru sufletul mortului, dar se şi petrece. Muzica este interpretată live de trei lăutari: Vasile Rus – acordeon, Petrică Spinare – saxofon şi Sorin Tomuş – percuţie, membri ai formaţiei Rapsodia din Arad.
„Luna plină de teatru” este un program al Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad care se va derula pe parcursul lunii ia­nuarie. În cadrul acestui program toate spectacolele din actualul repertoriu se vor juca la un preţ special: cinci lei de persoană reprezentaţia. În acest fel se doreşte atragerea spre cultură a celor care nu frecventează în mod obişnuit sala de spectacol. Se urmăreşte, de ase­menea, facilitarea accesului la teatrul de calitate al tuturor categoriilor sociale. Vor avea loc în jur de 20 de reprezentaţii, preţul rămânând acelaşi pe toată durata şi indiferent de tipul spectacolului.

Recomandările redacției