Cu toată carantina, timișorenii vin în Arad la ,,relaxare”

1
1722

După cum bine știm în județul vecin, Timiș , numărul îmbolnăvirilor cu noul virus este în continuă creștere, iar carantinarea pare să nu aibă nici un efect. Vecinii noștri sunt extrem de nemulțumiți din cauza închiderii orașului.  Cu toate restricțiile impuse, timișorenii, au găsit se pare o ,,portiță” de scăpare. Recent, s-a aflat de ce carantina nu dă rezultate în Timiș. Oamenii inventivi ,,speculează” o formulare din declarația pe proprie răspundere.

Președintele Consiliului Județean Timiș declară, într-un interviu pentru Digi24,  că mulți fentează restricțiile și merg la restaurante sau săli de sport din Arad, în timp ce în Timiș localurile stau cu lacătul pe ușă.

Întrebat cum reușesc să treacă de filtrele de poliție, acesta a spus că timișenii profită de un paragraf din declarația pe proprie răspundere care se referă la posibilitatea de a ieși din localitate invocând „alte motive”, așa că mulți spun că merg să aibă grijă de rude bolnave, când, de fapt, merg la mall-uri sau la restaurante în Arad, mai ales la sfârșit de săptămână.

„Asta pune în pericol însă și cetățenii din Arad. Chestiunea e gravă. Cred că ține de modul în care a fost gândită carantina, a fost impusă pripit fără să se gândească foarte bine efectele și rezultatele.

Au fost probleme și cu cei care și-au rezervat excursii cu curse charter sau cu autocarul. Ordinul de carantină nu a prevăzut aceste situații. Mai sunt și alte scăpări care ar fi trebuit să fie avute în vedere. Această carantină este ineficientă”, a precizat Nica.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.