Cu toate că încidența în Arad depășește 6 la mie, la primele ore ale dimineții, arădenii nu știau că trebuie să poarte mască

0
902

Incidența îmbolnăvirilor de Covid a trecut în Arad pragul de 6 la mie. Așadar, de astăzi, se impun noi restricții pe raza municipiului, iar purtarea măștii devine obligatorie și în aer liber. În această dimineață am vrut să luăm,, pulsul” arădenilor care sunt obligați să revină la masca de protecție. Pe la ora 7.00 când lumea se îndrepta fie spre serviciu fie spre școală, puțini au fost cei care stiau de obligativitatea purtării măștii în spațiu deschis. Am intrat în vorbă cu câțiav arădeni să aflăm care este părerea lor cu privire la acest subiect. ,, Cine a zis să purtăm mască? Din câte știu afară nu se poartă”, spune un arădean grăbit, apoi când i-am explicat că de astăzi e necesară această măsură, a scos din buzunar o mască murdară și și-a pus-o la gură. Mulți dintre cei cu care ne-am întâlnit nu știau că de astăzi masca trebuie purtată și în aer liber. O mamă care își ducea fetița la școală, era de asemenea fără mască, i-am atras și ei atenția cu privire la noul regulament. ,,N –am știut că trebuie să o purtăm și afară. Vai de noi, că la serviciu suntem obligați să stăm cu mască opt ore, afară iar cu mască. Când mai respirăm și noi? ”, se întreabă femeia.

,,Ne-am săturat să ni se tot impună câte ceva, fie masca, fie vaccinarea. Mama lor de hoți”, spune un arădean revoltat peste măsură.

Din câte am observat, dintre cele 20 de persoane cu care ne-am întâlinit în scurta noastră plimbare de dimineață, doar două persoane aveau mască de protecție, restul nu știau de noua măsură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.