Cu toate riscurile legate de rezultatele imediate, Pâncota merge pe „linia verde”: „Vom da fotbaliști buni în anii următori”

0
301

Revenită pe scena eșalonului patru în vara lui 2018, echipa din Pâncota, sub denumirea Podgoria, a terminat sezonul pe un călduț loc 8. În noul campionat, strategia s-a schimbat puțin. De voie, de nevoie, „alb-negrii” au pierdut câțiva jucători experimentați, precum Florea, Șandru, Mărgăian sau Bulzan, plus tânărul A. Pașca, plecat să se lupte pentru primele locuri cu Sântana.
În locul lor au fost inserate doar „elemente” tinere, din pepiniera proprie, care nu s-au mișcat deloc rău. Dimpotrivă, însă la acest nivel e nevoie de continuitate pentru a avea rezultate și pâncotanii iernează pe penultima poziție în clasament. „În urmă cu patru ani, am început un proiect nou prin care am dorit să creștem copiii Pâncotei și a le da posibilitaea să joace fotbal la un nivel cât mai bun. Chiar dacă nu am reușit un tur de campionat bun, suntem încrezători că la primăvară, cu aceiași băieți, mai bine pregătiți și cu Bulzan revenit după accidentare, vom reuși să rămânem mai departe în Liga a IV-a. Am suferit mult la mijlocul terenului, anul trecut erau Pașca și Florea, acum s-a accidentat și Bulzan. Au intrat în locul lor Ispas sau Pădurean, în care avem mare încredere, dar am suferit pe fondul lipsei de experiență. Dar, chiar și așa, am avut câteva prestații apreciate. Am avut perioade bune în care am controlat jocurile și încă împotriva unor echipe bune ale campionatului. Meciul nostru de referință rămâne contra celor de la Socodor, în care am reușit o revenire spectaculoasă, de la 0-3 la 4-3”, susține Nelu Boiciuc, viceprimarul orașului Pâncota.
Cu toate riscurile, Podgoria va continua politica de întinerire și creștere a jucătorilor din zonă. „În iarnă ne vom pregăti bine și, pe lângă cei 6-7 juniori de la A1, care au făcut deja pasul la prima echipă, sperăm să mai ducem unul-doi care să crească mai repede alături de cei câțiva seniori care îi avem. Juniorii A1 antrenați de Ovidiu Bulzan sunt pe primul loc în serie, experiența de la Liga 4-a contează mult pentru ei, vor crește repede în experiență și încredere în posibilitățile lor și rezultatele vor fi altele. Apoi, la grupele de copii avem 40 de jucători care se pregătesc cu Ovidiu Dragalina. Ne ținem de proiect și suntem siguri că Pâncota va da fotbaliști buni în anii următori, spre satisfacția noastră că reușim să reînviem tradiția fotbalului în Podgoria Aradului. Primăria susține în continuare fotbalul, creăm toate condițiile și în anii următori. Baza materială și umană se va îmbunătăți an de an, tot ce ține de noi s-a făcut și se va face cu seriozitate și entuziasm în continuare. Domnul primar Dan Pocrișer e un susținător necondiționat al sportului și fotbalului, cred că împreună cu domnii consilieri am ales calea corectă să susținem acest domeniu”, a adăugat Boiciuc, împlicat activ și în proiectul Șoimii Pâncota, care a ajuns până în eșalonul doi al fotbalului românesc în urmă cu patru ani de zile.
Stagiunea de primăvară a Ligii a IV-a se reia cu derby-ul suferinței UTA II – Pâncota, punctele fiind extrem de importante în special pentru Podgoria în zona play-out.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.