Doar sub două sute de candidați la titularizare au reușit să obțină note mai mari de șapte.

Rezultatele preliminarii ale probei scrise din cadrul Examenului de titularizare în învățământ au fost publicate conform programului, de Ministerul Educației.

La Arad, din 454 de candidați, numai 193 au obținut note de trecere, adică mai mari de șapte, în timp ce, un număr de 264 de persoane nu au reușit să bifeze punctajul minim.

Un hunedorean, dar care a susținut examenul de titularizare la Arad a reușit să obțină râvnita notă de zece, la proba scrisă pentru Limba și literatura română. Un alt hunedorean s-a ales doar cu un punctaj 1.20, aceasta fiind cea mai mică notă. Acesta susținese examenul pentru Psihopedagogie Specială în județul Arad. 

Practic, în procente, doar 42 la sută din candidați au luat note mai mari de 7.

Candidații pot face contestații în zilele de 23 și 24 iulie, notele nefiind finale. Rezultatele definitive vor fi afișate pe data de 30 iulie, urmând ca pe 31 să fie repartizați candidații cu media de repartizare minimum 7.      

Verificarea lucrărilor candidaților din Arad se va face în cinci județe, conducerea ISJ Arad nedorind să le facă publice. Potrivit unor surse lucrările ar putea fi luate la purecat și în Cluj și Iași.  

Ca să fie angajați pe termen nedeterminat, candidații trebuie să obțină minimum nota șapte atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului,  Pentru suplinitori, este suficient ca cei care candidează să puște minim 5 la probe.  

Recomandările redacției