Cu un pas în Final Fourul Cupei României: Olimpia Braşov – FCC Arad 60-66

0
320

FCC Baschet Arad a luat o opţiune serioasă pentru calificarea în Semifinala Cupei României, ediţia 2019-2020. În prima manşă a sferturilor de finală din competiţia KO, arădencele s-au impus cu 66-60, pe terenul Olimpiei din Braşov.
Trioul Karakasevic – Webb – Akathiotou
s-a descurcat excelent sub panoul advers, dar jocul colectiv de echipă a fost cel care a stabilit învingătoarea acestui duel. Dacă în prima parte a jocului, sârboaica Pesovic s-a evidenţiat la gazde cu 12 puncte după nici 15 minute de joc, Aradul a replicat pe lista marcatoarelor cu nu mai puţin de şase jucătoare (toate în intervalul de puncte 3-5).
Fară serviciile căpitanului Hadzovic (încă în recuperare după ruptura fibrilară), spaniolul Manuel Rodriguez a optat să înceapă partida cu acelaşi prim cinci folosit în ultimele două jocuri: Webb, Akathiotou, Pop, Ardelean şi Karakasevic. Ultima a reuşit şi cea mai bună prestaţie personală din acest sezon, un double-double de zile mari: 18 puncte şi 19 recuperări. La pauza mare, arădencele aveau un avans de 10 puncte (38-28), diferenţă făcută (şi) prin cele cinci aruncări reuşite din afara semicercului. După pauza mare, atacul „galben-albastrelor” nu a mai fost la fel de precis ca în prima parte, dar FCC-ul a păstrat, mereu, distanţa faţă de adversare la 5-6 lungimi. Repriza secundă a fost mai săracă în puncte pentru cele două formaţii, în special în debutul sfertului decisiv, când cele două adversare nu au mai găsit drumul spre coş. Braşovul
s-a apropiat la 54-55 în minutul 36 (cea mai mică diferenţă după pauză), dar rotaţia mai lungă a jucătoarelor folosită de tehncianul de pe banca Aradului s-a simţit. Gazdele nu au mai avut forţa să treacă în avantaj, iar de la 54-55, s-a făcut 57-65 pentru FCC.
Cu o liberă transformată, cipriota Akathiotou a stabilit scorul final al întâlnirii: Olimpia Braşov – FCC Baschet Arad 60-66. Pe sferturi: 23-18, 5-20, 16-9, 16-19. „Galben-albastrele” obţin un succes meritat după desfăşurarea partidei şi sunt cu un pas în Final Fourul Cupei României, ediţia 2019-2020. Returul acestui duel se va juca abia anul viitor, pe 15 ianuarie, la Arad.
„Ştiam că va fi un joc foarte greu. Brașovul are o echipă bună, iar când joacă acasă, îşi cresc nivelul. Am avut o prestaţie bună, profitând de punctele noastre forte și păstrând planul pe care îl stabilisem. Cred că scorul nu reflectă realitatea exactă din teren. Am fost mult superiori, și, în ciuda celor 21 de mingi pierdute, am reuşit să revenim cu 63 de recuperări” a fost concluzia la cald a antrenorului principal al FCC, Manuel Rodriguez.
Marcatoare Braşov: Pesovic 16 puncte, Amanu 13, D. Zubac 13, Williams 8, N. Zubac 5, Nagy 3 şi Al Ash Hab 2.
Marcatoare FCC Arad: Karakasevic 18, Webb 14, Akathiotou 13, Fodor 9, Ciotir 5, Ardelean 4 şi Mercea 3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.