frontieraPoliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici au depis­tat o persoană care a încercat să treacă ilegal frontiera, folosindu-se de un paşaport fals. Deoarece oamenii legii au avut suspiciuni privind autenticitatea documentului prezentat bărbatul a fost dat jos din tren şi condus la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.
„La Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasager într-un tren I.R. care circula pe relaţia Timişoara- Budapesta, o persoană de sex masculin care s-a legitimat cu un paşaport turistic eliberat de autorităţile din Bangladesh. În urma verificărilor specifice s-a stabilit că documentul prezentat este fals total, în realitate este vorba de un cetăţean din Bangladesh, Uddin N., în vârstă de 18 ani care intenţiona să ajungă ilegal în Italia. Acesta a declarat că a primit paşaportul prin curierat din Bangladesh”, a declarat comisar şef de poliţie Iancu Daniel, purtător de cuvânt al STPF Arad.
Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi cercetarea acesteia sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Recomandările redacției