Crișul Chișineu-Criș a rezolvat practic din meciul tur al barajului pentru promovare în liga Liga a III-a cu gorjenii de la Petrolul Bustu­chin. În fața a aproximativ 850 de suporteri, dintre care 50 ai oaspe­ților, elevii lui Adrian Abrudean s-au impus cu un elocvent 4-0. Nicu Modan a fost încă odată eroul „alb-albaștrilor”, depășind cota celor 50 de goluri stagionale după „hattrickul” de sâmbăta trecută.
Oltenii nu au început rău me­ciul, iar Gîlcescu a fost aproape să profite de o fisură în zona lui Lazăr, finalizând de puțin pe lângă colțul scurt. Gazdele s-au repliat imediat și au deschis rapid scorul. Golghe­terul Nicu Modan a prins un șut superb de la 32 de metri ce l-a lăsat fără reacție pe portarul oaspeților, mingea poposind în plasă după ce a lovit bara din dreapta acestuia. Golul de 2-0 a venit după doar 7 minute, când același Modan a trimis balonul în plasă, cu capul, după un corner executat de Piț și deviat de la colțul scurt de Pavel. În rest, primul act a fost destul de tensionat și fragmentat, ambele echipe având mai multe intrări tari, la limita regulamentului.
Ciornei a văzut și un „galben”, motiv suficient pentru Abrudean să-l țină la vestiar după pauză. Pe teren a apărut Florin Teședan, chiar în ziua în care a împlinit 24 de ani, iar prestația sa la mijloc avea să fie una solidă. După un început de repriză strâns, Modan și-a completat hattrick-ul în minu­tul 53. Cebuc a călcat pe minge, iar „nouarul” Crișului a trimis cu latul pe lângă portar din numai 9 metri. 4-0 s-a făcut 9 minute mai târziu. Dintr-o preluare pe piept, Modan i-a așezat balonul lui Pavel, urcat în careu la un corner, și acesta a înscris la colțul scurt din 6 metri. Cea mai mare ocazie a gorjenilor din repriza secundă a fost „foarfeca” lui Gavrilescu din careul mic, prinsă de Mucha. Până la final s-au mai consemnat cinci cartonașe galbene (Tomuț, Piț și Gâlcă la gazde, respectiv Vulpe și Pîrvu la oaspeți), plus o greșeală făcută de staff-ul tehnic arădean, Al. Mihai fiind introdus pe teren fără ca numărul acestuia să fie trecut pe foaia de joc. „Centralul” Kovacs și-a dat seama la timp și a împiedicat un moment ce i-ar fi putut costa scump pe cei de la Crișul.
S-a încheiat așadar 4-0, un scor ce confirmă, în proporție mare, faptul că Aradul va avea patru echi­pe în sezonul viitor de Liga a III-a.
Formații:
Crișul Ch. Criș: Mucha – Ciornei (Teședan 46) , Al. Pavel, Fl. Lazăr, Tomuț – Ember, C. Maghici, Fl. Gâlcă – Piț, Modan (Covaci 74), Cigan (Clej 90+2). Antrenor: Adrian Abrudean
Petrolul Bustuchin: Constantinescu – Vulpe, Cebuc, Pîrvu – Vasile (M.Popescu 59), Stegaru (Niculescu 85), Baros (Stoica 63), Gavrilescu, Almăjanu (Văduva
64) – Dumbra, Gîlcescu. Antrenor: Mihai Dinu
Arbitri: Szabolcs Kovacs – Zsolt Kopriva (ambii din Satu Mare) – Flavius Seiche (Sânmihaiu Almașului – județul Sălaj).
Observatori FRF: Zaharia Ciev (Timișoara), Adrian Copăcean (Turnu Severin).

Bogdan Mariș

Recomandările redacției