Cu un singur meci pierdut pe teren în toată stagiunea de toamnă, Șepreușul are gânduri de Liga a IV-a

0
313

Prezență constantă pe locurile fruntașe din Seria B a Ligii a V-a (Seria B), Viitorul Șepreuș a urcat și mai mult ștacheta în această vară. După un tur cu doar trei sincope din 15 etape (a patra a fost, în fapt, un meci pierdut la „masa verde”), formația „roș-albastră” e campioană de toamnă și își pune speranțe într-o promovare în primul eșalon județean dintr-un campionat din care doar Șiria ar avea același obiectiv, dar, cel puțin deocamdată, e prea jos în clasament.
Deși a pierdut fotbaliști importanți în vară, Gheorghe Jurcoi a reușit să pună lucrurile în ordine, după cum chiar el ne mărturisește. „În vară, am trăit ușoare momente de panică legate de viitorul echipei după plecările golgheterului Octavian Purtan la Beliu, dar și juniorilor Raul și Răzvan Scrob și Claudiu Blaj. Noroc că i-am readus pe jucătorii de la Berechiu, Gligor și Florin Jurcoi, l-am reactivat pe Balogh, l-am adus din Arad pe Marian Ignat, căpitanul echipei ce a promovat acum trei ani și am fost nevoiți să renunțăm la el după aceea. O piesă importantă este portarul Răzvan Hele, de la Chișineu-Criș, un om de mare caracter. M-a ajutat mult pe partea de motivație, menține o ambianță extraordinară în vestiar, dar insistă mult ca jucătorii să păstreze curățenia în vestiar, suntem ordonați și disciplinați. Un lucru important a fost și echipa de juniori antrenată de profesorul Bogdan Purtan, care este și el legitimat la noi, dar, din păcate, și-a rupt piciorul în etapa a cincea. Dacă nu ai
juniori buni, nu ai cum să alimentezi echipa mare. Acum avem 20 de fotbaliști sub 14 ani, iar pe cinci dintre ei i-am și promovat la prima echipă și evo­luează constant. Sunt de la noi, din Șepreuș și alături de veteranul Ioan Vidican și Anghel Damian formează nucleul echipei. De trei ani joacă la noi și Norbert Tulcan, căpitanul echipei, care este din Apateu la fel ca și Dan Botaș, noul golgeter al echipei și profesorul Bogdan Purtan, care predă la școala din Șe­preuș”, și-a prezentat pe scurt antrenorul Viitorului lotul cu care a abordat prima parte a stagiunii celui de-al doilea eșalon județean.
Practic, Șepreușul a pierdut doar un pe teren în acest sezon, chiar înainte de vacanță, la Dezna. „Am început bine, cu un 3-2 acasă, cu Șiria, dar Eduard Turcuș, revenit de la Ineu, avea semnat un contract cu Academia Brosovsky și trebuia trecut prin comisie ca să redevină amator și, astfel, am pierdut la masa verde. Apoi am avut un șir de 9 victorii, după care un egal al Târnova. Nu am pierdut până în ultima etapă, la Dezna, când am avut mulți absenți. Noi am ratat de patru ori singur cu portarul, iar ei din jumătate de ocazie au scos un penalty și am pierdut în minutul 88”, mai spune Jurcoi. Olimpia Bocsig e cealaltă formație ce a impus remiza în fața „roș-albaștrilor”.
Din câte se pare, Șepreușul ar vrea să facă pasul spre Liga a IV-a dacă rezultatele o vor ajuta și în campania de primăvară. „Avem o bază sportivă cât de cât pusă la punct, comunitatea și Primăria ne sprijină, dar avem și un sponsor puternic, AgroBanat. Le mulțumim mult și pe această cale. Dacă ne vom putea men­ține pe primul loc, vom face pasul în Liga a IV-a, de ce nu? Băieții au dat dovadă de mare caracter, am avut meciuri în care am fost conduși acasă și am întors rezultatul. Încercăm să ne întărim cu doi-trei jucători și cred că, dacă ne pregătim în continuare, prin unul – două antrenamente pe săptămână, cu ambiție și dăruire, am putea să ne menținem pe primul loc. Le mulțumim și suporterilor noștri pentru toată susținerea și le dorim tuturor Sărbători Fericite!”, încheie Jurcoi.
După cele 15 runde scurse în tur, Viitorul Șepreuș a strâns 35 de puncte, cu 4 mai mult decât ocupanta locul 2, Frontiera Pilu și 6 față de Seleuș și FC Sântana. La reluarea campionatului, în martie 2020, Viitorul se deplasează la Șiria pentru un adevărat derby. Podgoria mai speră să-și recupereze cele 3 puncte penalizare după decizia Comisiei de Disciplină după ieșirea de pe terenul din Pilu, iar atunci ar avea ceva șanse să revină în lupta pentru locul 1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.