Duelurile oficiale dintre utiști și sebișeni se reiau după un an de pauză, chiar dacă pentru „alb-roșii” intră în arenă „satelitul”. Acum două sezoane, cele două echipe se luptau pentru promovarea în Liga a II-a, câștig de cauză având elevii lui Roland Nagy. Naționalul s-a schimbat mult de atunci, la nivel de conducere, staff tehnic și lot de jucători, iar anul acesta pare echipată să atace cu toată convingerea primul loc.
Startul de sezon perfect le alimentează și mai mult speranțele celor de pe Crișul Alb. „Alb-albaștrii” au mers „ceas” atât în campionat, cât și în Cupă, însă asta nu înseamnă că se consideră dinainte câștigători sâmbătă, la Șiria. Mai mult decât atât, Călin Cojocaru consideră că echipa sa are un important dezavantaj înainte de partida de sâmbătă, de la ora 17. „Venim după două meciuri foarte grele, ce ne-au cam consumat din punct de vedere fizic. Vinerea trecută am evoluat o repriză în zece oameni, iar miercuri Ighiul ne-a întins rău. A trebuit să revenim de la 1-2, ceea ce nu e puțin lucru în fața unei echipe bune, iar sâmbătă vom avea în față o formație la fel de incomodă. Au jucători tineri, dornici de afirmare în așa fel încât să intre în calculele primei echipe, care se vor agăța de fiecare minge. Vin și ei după un succes clar la Pandurii, unde se câștigă destul de greu, sunt convins că ne așteaptă un meci foarte greu, pe care – însă – vrem să-l câștigăm. Eu am încredere în băieții mei, în condițiile în care am demonstrat deja forță și spirit de sacrificiu”, a punctat Călin Cojocaru. Suciu revine după suspendarea de un meci, dar Fuchs și Cioară rămân încă pe bară. Incert este Alex Avramescu, ieșit de pe teren în minu­tul 13 al partidei de Cupă cu Ighiul.
UTA II a fost o formația contrastelor în debutul stagiunii, iar aici includem și prestațiile și rezultatele de la Elite și asta pentru că o parte din elevii lui Păcurar și Oprescu au drept de jos și la juniori. Cele două „garnituri” au câte două înfrângeri și două succese, venite în săptămâni diferite, așa că e greu de presupus în ce formă îi prinde partida cu Sebișul. Până una alta, „alb-roșii” recunosc că Sebișul pleacă cu prima șansă sâmbătă. „În primul rând, e o diferență netă de experiență competițio­nală în favoarea adversarului. Prin regulament, suntem obligați să aliniem 8 jucători până în 21 de ani, trei până în 19, în timp ce ei trebuie să îndeplinească doar ultima cerință. Asta le permite să utilizeze fotbaliști mai rodați inclusiv în primele două ligi, ca Siminic, Cîrstoiu, Ion sau Roman. Nu în cele din urmă, sunt și mai echipă decât noi, ceva mai omogeni și chiar au o valoare individuală mai mare pe unele posturi. De aceea, pot să afirm că sunt favoriți, dar asta nu înseamnă că ne vom juca șansa, încercând să profităm de punctele lor mai slabe. Încă nu știm care sunt jucătorii care vor coborî de la prima echipă, dar asta are mai puțină importanță atâta timp cît UTA își ia toate punctele din meciul cu Pâncota. Încercăm să obținem rezultatul maxim și la «satelit» și juniori, dar prioritate are mereu prima echipă”, a explicat Păcurar, care a avut cuvinte de apreciere și la adresa conducerea orașului, care: „An de an oferă condiții de performanță într-o perioadă în care sunt tot mai puțini bani și în fotbal”. Gîrbiță și Lazăr sunt suspendați, iar Dobrean și Mandache, accidentați. Există, însă, mari șanse să debuteze în „alb-roșu” Cătălin Tarcea, fostul mijlocaș central al lui U. Cluj.
Formații probabile:
Sebiș: Fișteag – Rosenblum, Stupu, Cîrstoiu, Siminic – Suciu, Mihuța – Săulescu, Roman, Iuga – M. Ion.
UTA II: Barna – Iova, Iuga, Wild, Copaci – Coadă, Pop – Ghergar, Costin, Stahl – Ignea.

Recomandările redacției