cuedanAcumulând patru puncte în fața Caransebeșului și Câmpinei, Șoimii Pâncota respiră la mijlocul clasamentului ligii secunde (Seria de Vest), iar meciul cu ACS Poli Timișoara pare a sosi într-un moment potrivit. „Alb-negrii” au arătat bine la ultimele două partide pe teren propriu, acolo unde vine și formația de pe Bega cu pretențiile ei de promovare.
Dan Cuedan pare a știi la perfecție ce are de făcut formația sa pentru un rezultat pozitiv sâmbătă și le-a transmis asta și elevilor săi. „Din punctul meu de vedere, ultimii adversari ai lui Poli au pierdut meciurile înainte de a le începe. Au intrat pe teren cu frică, ceea ce nu trebuie să facem și noi sâmbătă. De asemenea, avem nevoie de elasticitate în blocul funțional, de agresivitate pozitivă și de gol sau goluri. De câte ori Poli a primit gol în deplasare a și pierdut, așa că e necesar să marcăm pentru punct sau puncte. Totodată, fiindcă se anunță un teren greu datorită vremii ploiase, un rol important în acest meci vor avea fazele fixe. Dacă le vom trata cu maximă atenție și responsabilitate avem toate șansele să iasă așa cum ne dorim cu toții”, a punctat tehnicianul gazdelor de sâmbătă.
Acesta a vorbit și despre calitatea adversarului. „În primul rând, suntem conștienți că datele problemei nu vor fi aceleași ca la meciul de Cupă. Pe lângă faptul că vor veni cu tot ce au mai bun la Pâncota, acum timi­șorenii sunt pe o pantă ascendentă. În primul rând, e meritul lui Dan Alexa, care a gestionat foarte bine momentul greu de după înfrângerea de la Reșița, iar echipa sa a câștigat trei partide consecutive la 0. Pe de altă parte, mai știm că au presiunea locului 1 și acesta nu e neapărat un avantaj. Sigur, și noi avem de îndeplinit un obiectiv, salvarea de la retrogradare, dar – parcă – nu suntem la fel de strânși cu ușa. Asta derivă și din diferențele de buget dintre cele două cluburi. Cert este că vom întâlni cea mai în formă echipă din Liga a II-a și aici includ ambele serii, cu mulți fotbaliști de valoare. Dar le transmitem încă de pe acum timișorenilor că vor avea în față fotbaliști de calitate, care au muncit enorm în ultimele săptămâni și sunt pregătiți fizic și mental să le facă față”, a mai menționat Cuedan.
Rusu, Burian, Bulzan și mai nou Dubeștean sunt fotbaliștii cu probleme medicale ale „șoimilor”, în timp ce Crușoveanu, Lung și Flavius Cuedan rămân incerți până la ora paridei. În atari condiții, o posibilă formulă de start ar putea arăta așa: Irimia – Maghici, Lengyel, Suciu, Siminic – Pantea, Issa, Polgar, Huțanu – Băd, A. Mihai.

Recomandările redacției