alin-mihaiȘoimii Pâncota e „bestia nera” pentru FC Hunedoara în sezonul 2012-2013. În tur, arădenii au plecat cu un punct din Orașul Corvinilor deși au fost conduși cu 3-0, iar acum alb-negrii i-au răpus pe elevii lui Marius Opric. Dan Cuedan a modificat sistemul împotriva fostului lider și și-a cravașat permanent elevii de-a lungul celor 90+5 minute.
„Consider că am fost mai periculoși, încă din primele minute. Adversarii au făcut ca jocul să fie sensibil egal din minutul 18 și până în minutul 36, atât în ceea ce privește raportul cornerelor cât și al loviturilor libere din preajma careului, dar și al ocaziilor. Pot să acuz o lovitură de pedeapsă neacordată la Carlos Burian, în minutul 6, dar nu mai contează, am avut mai multe asemenea episoade de-a lungul campionatului. Am revenit noi în joc pe finalul reprizei, iar în actul al doilea am știut că se poate întâmpla orice. Am început mai slab, dar am echilibrat și am marcat un gol – destul de ușor – dar face parte din joc și nu poate decât să ne bucure. Ce m-a mulțumit cel mai mult e că ei nu au mai avut decât o situație. În rest, am controlat până la sfârșit și am câștigat meritat”, a sintetizat Cuedan confruntarea de vineri după-masă. Tehnicianul a căutat să-și îndepărteze cât a putut de rapid fotbaliștii din conflictul declanșat imediat după ultimul fluier: „Eu le înțeleg frustrarea, să conduci atâta timp campionatul și să ai deficit pe final, e greu de di­gerat…”
Iar vizavi de parcursul Șoimilor la primul an din istorie în eșalonul trei – coroborat cu parcursul frumos din Cupa României, Cuedan a fost tranșant: „De aceea am venit la Pâncota, ca să fac o revelație din echipă, nu pentru altceva!”

Recomandările redacției