Chiar dacă a fost un simplu meci amical, e adevărat cu cea mai importantă echipă a județului, Dan Cuedan a stat în permanență cu gura pe noii săi elevi de la Unirea Sântana. Le-a corectat acestora din urmă în special poziția în teren, încercând să țină o formație scurtă, compactă, în fața rapizilor fotbaliști ai adversarului de ligă secundă.
Chiar dacă a marcat trei goluri, Sântana a trebuit să se recunoască învinsă de „roș-albi”. „A existat o evidentă diferență de pregătire între cele două echipe, dar și de eșalon. Cu toate astea, mă declar mulțumit în special de primele 35 minute, știam că în acest moment mai mult de o repriză, 50 de minute, nu putem duce un meci din punct de vedere fizic cu un adversar care are o lună de antrenamente în plus. Așadar, ca antrenor, am fost interesat în special de prima repriză, dar e bine și că am rulat tot lotul de jucători. Îmi pare puțin rău pentru Neag sau Matiș, care au intrat chiar pe final  mă face să fiu mulțumit parțial. Am urmărit doar prima repriză, să încerc să-mi împlinesc mulțumirea. Am pierdut puțin din organizare, până la urmă am reușit să ne revenit în repriza a doua pe final, dar mâine mai avem un amical cu Felnacul și vor juca cei care au făcut-o mai puțin azi”, a menționat antrenorul „unirist” la finalul testului cu UTA.
Cuedan l-a văzut pentru prima dată la lucru, timp de o repriză și pe nigerianul Tegbo Dum Mene Best. Mijlocașul de bandă de 24 de ani evoluase în stagiunea 2013-2014 pentru progresul Pecica, alături de alți trei otbaliști de culoare, Lawal „Balotelli” Muhammed, Jamilu Ibrahim și Benjamin Kuku, cel care a confirmat și în Liga 1 la ASA Târgu Mureș sau FC Botoșani, iar acum îmbracă tricoul celor de la Sepsi. „Despre Tegbo mai trebuie să am o discuție cu președintele Marius Bătrân, să vedem ce se poate face în cazul său. Este un fotbalist care ne poate ajuta, depinde ce-și dorește și el”, a adăugat „principalul” echipei „roș-negre”.
La Sântana a mai ajuns și Claudiu Ghiță, de la Victoria Felnac, în timp ce „veteranul”  Vuin are un regim special. „Iulian are un program diferit de pregătire, el este lângă noi, ne va ajuta cu siguranță în campionat. Azi nu a putut veni, fiindcă a avut ceva probleme la servici”, a mai spus Cuedan.

Recomandările redacției