cuedanpoliAntrenorul Șoimilor Pâncota n-a rămas indiferent la declarația lui Dan Oprescu de după meciul cu FC Olt. Tehnicianul celor din Slatina a avut o înțepătură la adresa lui Dan Cuedan, căruia i-a transmis, apelând la un citat din Albert Einstein, că nu e de acord cu afirmațiile sale. Oprescu a mai vorbit despre o prestație categorică a echipei lui în fața Șoimilor, menționând„momente de fotbal încântător, ce au ridicat tribuna în picioare, cred că
s-a pus doar problema scorului”.
„Nu am înțeles adversitatea lui Oprescu vizavi de ceea ce am declarat eu. Am spus că FC Olt a câștigat meritat, am spus-o în toată mass-media. Atât am declarat – că nu este suficient să ai posesie și să-ți creezi anumite situații de a marca. Ceea ce s-a întâmplat pe teren a văzut toată lumea. În minu­tul 36, s-a acordat o lovitură liberă de la 26-27 de metri pentru un fault  unde mie nu mi s-a părut că ar fi fost contact. Gligor a executat direct în vinclul porții lui Pașcalău. Al doilea gol, în minutul 65, Gheor­ghe Vasile a luat o acțiune pe cont propriu, a pătruns printre doi-trei  jucători, a intrat în careu și a marcat în colțul lung. Îl consider cel mai bun jucător de pe teren la acest joc. Ar trebui scoase în evidență meritele acestor doi jucători, care, în timpul unui joc echilibrat, au făcut dife­rența. Sunt genul de jucători pe care orice antrenor și-ar dori să-i aibă, eu chiar mi-aș permite să îi felicit pentru realizările lor. Nu pot să spun că am luat goluri pe o posesie zdrobitoare a celor de la FC Olt, nu pot să spun că ne-au masat în propriul careu și că și-au creat pe ocazii pe bandă rulantă sau situații de a marca. Nu poate spune nimeni așa ceva”, a remarcat Cuedan.
„Posesie fără progresie”
„Vizavi de ridicatul tribunelor în picioare, cum a declarat Dan Oprescu, pot să spun că, într-adevăr, la 2-0 au reușit o posesie scurtă, în 5-6 pase, dar în zone neutre de teren, fără progresie și pro­babil că spectatorii din Slatina nu sunt obișnuiți cu așa ceva, de s-au ridicat în picioare. Am reușit să facem 2-1 în minutul 75, poate că a fost penalty, poate că nu a fost. După aceasta am pus presiune pe adversar, n-am mai văzut tribuna în picioare, în schimb banca lui FC Olt era în picioare, aproape toată. Jocul s-a desfășurat pe contre, într-adevăr ei au avut o ocazie de a marca și de a se desprinde prin Bobi Verdeș. Noi am avut o ocazie importantă prin Remus Lung, jucătorul meu s-a plâns că a fost tras în momentul în care se pregătea să introducă mingea în poartă cu capul la o lovitură liberă executată de Gîlcă, și încă o ocazie ratată de Alin Mihai, din mijlocul careului. Tot ce am spus până aici e o chestiune de responsabilitate. Unii antrenori sunt mai responsabili, alții sunt mai puțin responsabili și, până la urmă e chestiune de autoevaluare să spui că nu s-a pus problema victoriei ci doar a scorului, când în minutul 90+2 era 2-1 pentru Slatina, iar golul trei a venit în minutul 90+4”, a continuat „principalul” Șoimilor.
„Eu nu-mi permit să filosofez”
„În mod special vreau să transmit felicitări conducătorilor de la FC Olt pentru ceea ce fac la această echipă, pentru condițiile pe care le oferă, țin să vă spun că gazonul
s-a prezentat într-o stare extraordinară și a rezistat foarte bine. Totuși, aș vrea să mai aduc aminte un aspect: după jocul din tur, de la noi, Oprescu a declarat la confe­rința de presă că ei au avut un unsprezece metri acordat în prima fază de arbitru, apoi invalidat. Penalty-ul a fost anulat deoarece în momentul în care Bobi Verdeș a căzut în careu se afla în poziție de off-side, asistentul de pe acea parte se afla deja cu steagul sus.  Oprescu a susținut că centrarea din partea dreaptă a venit de pe linia de aut de poartă. Imaginile înregistrate l-au contrazis, rezultând că centrarea a venit de undeva de la 17-18 metri de linia de aut de poartă. Cred că de asta a fost suspendat cinci etape de Federație, datorită acestor imagini, care l-au contrazis. Dar astea sunt lucruri care se întâmplă în fotbal, mie îmi pare rău atunci când se discută des­pre alte echipe. Eu consider că și după acest joc am discutat doar despre echipa mea. Și mai consider că fiecare antrenor ar trebui să-și vadă de propria echipă, deoarece unii dintre noi nu au viață chiar atât de ușoară în fotbalul românesc, unii lucrează în condiții mai ușoare, alții lucrează în condiții mai grele, dar, până la urmă, fiecare antrenor muncește, încearcă să-și îndeplinească obiective. Obiectivele diferă de la club la club, bineînțeles și doresc tuturor antrenorilor să reușească să îndeplinească obiective. În rest, vizavi de citate, alții își opermit să filosofeze la fotbal, eu nu îmi permit. Treaba mea este să muncesc și să scot maxim de la echipă. Deocamdată, locul 9 din clasament reflectă situația echipei noastre”, a încheiat Cuedan.

Recomandările redacției