Ceea ce plutea în aer de câteva săptămâni s-a oficializat vineri. Dan Cuedan și-a încheiat conturile cu Victoria Felnac și a preluat-o pe Unirea Sântana, grupare ce se despărțise, la rândul ei, de Dinu Donca. Chiar în ziua semnării contractului, noul tehnician al „roș-negrilor” inspectează baza sportivă de la Sântana, cu managerul Cătă­lin Puia și președintele Marius Bătrân, după ce a avut o discuție scurtă și cu primarul Daniel Tomuța.
Deși a avut un lot mult subțiat valoric față de sezoanele trecute, Cuedan a reușit să o lase pe VI-FE pe locul 10 la finalul turului Ligii a IV-a Arad, cu 16 puncte strânse. „Am petrecut doi ani frumoși la Felnac, cu obiective realizate și o colaborare bună cu cei de acolo. Este vorba despre Dan Ristin, fostul președinte al clubului, Oliver Felnacichi, actualul președinte și domnul primar, Ionică Malița. În primul sezon am reușit să salvăm fără probleme echipa de la retro­gradare, apoi am luat un loc 6, în obiectiv, iar în acest an Felnacul e din nou în grafic. Le mulțu­mesc că au avut încredere în mine și le doresc baftă în continuare și aici mă refer și la foștii mei elevi”, ne-a declarat experimentatul tehnician, care, printre altele, le-a pregătit pe UTA, CFR Timișoara și Șoimii Pâncota la nivelul ligii secunde.
Tocmai cartea sa de vizită i-a atras pe conducătorii Unirii Sântana la noul lor „principal”. „Am consi­derat să mergem pe mâna unui antrenor valoros, cu numeroase sezoane în spate la nivelul ligilor doi și trei, un adevărat profesionist. Dan Cuedan are tot sprijinul comunității, s-a întâlnit deja și cu domnul primar, Daniel Tomuța, dar și al nostru, al conducerii clubului. O să încercăm să-i oferim toate condițiile pentru a putea lucra așa cum își dorește el, asta însemnând, probabil, că vom umbla puțin și la lotul de jucători. Oricum, baza a fost pusă de profesorul Dinu Donca, suntem convinși că Dan Cuedan e omul potrivit pentru a duce mai departe această mun­că, cu rezultate și mai bune”, a menționat și Marius Bătrân, pre­ședintele „uniriștilor”.
La Sântana, Cuedan se reîntâlnește cu câțiva dintre fotbaliștii cu care a mai lucrat în carierea sa. „I-am avut elevi pe Martin, Ma­teiu, Pleșca sau Istin, dar cu­nosc destul de bine toți jucătorii din lot. Unirea Sântana în­seamnă o nouă provocare pentru mine, pentru un obiectiv important. În acest sezon, ne propunem o clasare în primele patru echipe, iar apoi, în funcție de ceea ce-și dorește și conducerea clubului, sau comunitatea, poate ridicăm și mai mult ștacheta. Deocamdată, le mulțu­mesc celor de la Sântana că s-au gândit la mine, în special domnilor Puia și Bă­trân, sunt sigur că vom avea o colaborare bună”, a mai spus noul antrenor principal al Unirii.

Recomandările redacției