De șase săptămâni are nevoie Dan Cuedan să-și pregătească noua echipă de reluarea meciurilor pe puncte în Liga a IV-a Arad. Așadar, Unirea Sântana s-a reîntors, la rându-i din vacanță luni seara cu un prim antrenament al anului, de 90 de minute.
La lumina reflectoarelor, Cuedan a avut sub comandă 22 de fotbaliști, deși la teren se mai prezentaseră și Toader și Bud, însă ambii și-au ma­nifestat dorința să joace la FC Sântana, în Liga a VI-a. Totodată, managerul Cătălin Puia și președintele Marius Bătrân au bătut palma cu Gabriel Parlapan, fost mijlocaș de bandă al Curticiului, care – însă – se află încă în proces de recuperare după o operație de ligamente încrucișate. El s-a pregătit separat în această seară și va reveni, probabil, pe gazon prin luna aprilie.
Pe lângă antrenorul Dinu Donca, Sântana s-a mai despărțit în această iarnă și de fundașul Andrei Pleșca, plecat la Păuliș. „Sunt mulțumit de lotul de jucători, nu-mi mai doresc vreun jucător anume. Poate cu excepția câtorva juniori, îi cunosc destul de bine fotbaliștii pe care îi am la dispoziție și nu-mi fac niciun fel de probleme că nu ne vom descurca în campionat. Față de turul campionatului, ni s-au alăturat la antrenamente alți trei copii din pepiniera proprie, respectiv Politic, Olteanu și Neag, rămâne să muncim timp de șase săptămâni, să-și dea seama exact băieții ce-mi doresc de la ei în plan tehnico-tactic. Pe lângă cele trei antrenamente săptămânale, chiar cinci în săptămâna a treia, avem programate și șapte meciuri de pregătire, cu adversari buni, sper să ajungem cât mai pregătiți la meciul oficial de pe 10 martie, cu Săvîrșinul”, a punctat Dan Cuedan, care i-a învoit pentru primul antrenament pe Lanțoș (revenit după o gravă accidentare) și Vuin.
Capătă et. comp. au parte de un program solicitant de amicale. Chiar sâmbătă e programat primul dintre ele, cu Unirea Sânicolau Mare (județul Timiș), după care are „roș-negrii” dau piept chiar cu echipa fanion a județului. Sântana – UTA e programat marți, 6 februarie, pentru ca, după alte 24 de ore, Dan Cuedan să-și întâlnească fosta echipă, Victoria Felnac. Ceilalți adversari din amical sunt: Lunca Teuz Cermei (pe 10 februarie), Național Sebiș (pe 17 februarie), Progresul Pecica (pe 24 februarie) și UTA Under 19, pe 3 martie.

Recomandările redacției