cueChiar dacă, poate, ar fi dorit să încheie cu un succes perioada de pregătire estivală, Pâncota a trebuit să se mulțumească cu remiza albă în fața „verișorilor” sebișeni. Amicalul a avut ocaziile sale, în special în prima parte, însă niciuna dintre formații nu a găsit drumul spre gol. Cel mai aproape să găsească drumul spre plasa adversă au fost gazdele, iar Cuedan pare să fi tras și câteva concluzii: „Ați văzut cum e fotbalul. În loc să ni se dea o lovitură liberă la un fault asupra lui Maghici, adversarii au avut un contraatac și puteau câștiga meciul. De asta spun, fotbalul e imprevizibil, poți pierde când joci bine, dar și poți câștiga când joci slab”.
„Sunt mulțumit de lot, ne-am mișcat repede și bine cu achizițiile”
La finalul disputei amicale cu Sebișului, Dan Cuedan a făcut și o scurtă radiografie a verii fotbalistice în Podgorie. „Felicit colaboratorii, întreg lotul de jucători pentru eforturile depuse în această
perioadă de pregătire. Au fost săptămâni de muncă grea, de acumulări, peste care am trecut cu bine. Îmi pare rău doar de cei trei accidentați, Cuedan, Bulzan și Burian. Sperăm ca măcar unul-doi dintre ei să fie apți pentru primul meci de campionat. În ceea ce privește lotul, am un principiu. Jucătorii mei sunt cei mai buni pentru mine, nu cei care evoluează la alte echipe. Împreună cu domnul Piroș ne-am mișcat bine și repede, am făcut achizițiile dorite și am ajuns să avem un lot foarte bun. Pe baza unui nucleu bun de jucători vrem să formăm și să dăm valoare altora și cred că așa ne vom îndeplini obiectivul, menținerea în Liga a II-a. Am mare încredere în fotbaliștii noștri, așteptăm ca și ei să ne răsplătească încrederea”, a punctat tehnicianul „șoimilor”.
Roluri inversate în Pâncota – UTA
Acum două sezoane, Șoimii Pâncota o scotea pe „Bătrâna Doamnă” din Cupa României și o aducea pe Concordia Chiajna în Podgorie. Ro­lurile pentru această stagiune s-au inversat puțin, în sensul în care „alb-negrii” au urcat în eșalonul secund, iar „alb-roșii” au repornit de jos. „Ne așteaptă o săptămână grea, cu o competiție denumită Knock Out, în care echipele din eșaloanele inferioare se ambiționează suplimentar. Știm cum e, am trecut și noi prin asta, am făcut și noi o
figură frumoasă recent, reușind să aducem o echipă de Liga 1 la Pâncota. Sperăm să nu cădem în plasa statisticii. Întâlnim o echipă foarte frumoasă a Aradului, cu jucători experimentați, dar și mulți talentați și tineri. Sunt convins că aceștia din urmă vor avea un cuvânt greu de spus în fotbalul românesc. Întâlnim apoi Vâlcea, o echipă foarte bună, care, după cum se știe, s-a pregătit de promovarea în Liga 1 și vine după un campionat terminat pe locul 3, după Craiova și Târgu Mureș. Cu armele pe care le avem o să încercăm să scoatem maxim din acest joc”.
Victorie, indiferent de garnitură
Întrebat cu cine va intra pe teren în meciul de Cupă cu UTA, Cuedan a spus următoarele:„Fiindcă partida se va juca marți și vom avea timp să ne recuperăm toți jucătorii până la meciul cu Vâlcea, s-ar putea să intrăm pe teren cu formula cea mai bună. Oricum, mai avem timp să reflectăm, însă este clar că oricine va intra pe teren va da totul pentru victorie”.

Recomandările redacției