leoRăzboiul dintre omul de afaceri Leo Aslău şi Primăria condusă de Gheorghe Falcă continuă. Aslău a depus, ieri, la Poliţie, o plângere pentru tulburare de posesie, după ce a găsit în parcarea pe care o deţine lângă Ştrandul Neptun, mai multe maşini care au fost taxate la intrare de reprezentanţii Primăriei. „De mai multe zile am fost anunţat că la mine în parcare sunt foarte multe maşini parcate. În perioada în care erau spectacole pe ştrand, mă sunau cunoscuţii să îmi spună că parcarea mea e plină de maşini, iar eu nu am niciun om acolo. Din păcate, până ieri seara (n.r.- duminică seara) s-a întâmplat să fiu plecat din localitate când am primit te­lefoanele respective. De data aceasta eram în Arad. În jurul orei 20.30 am mers la parcare şi am găsit vreo 25-30 de maşini, care aveau în parbriz tichetul care dovedeşte că au plătit parcarea la Primărie. Am făcut poze, iar în jurul orei 20.40, am sunatr la 112. La faţa locului a ajuns un echipaj de poliţie şi poliţiştii au făcut notă de constatare”, povesteşte omul de afaceri.
Acesta a ţinut să precizeze că nu are nicio pretenţie de la şoferi, susţinând că oamenii nu au nicio vină pentru cele întâmplate. „Ceea ce a făcut Primăria se numeşte tulburare de posesie. Oamenii nu sunt vinovaţi, dar Primăria a încasat banii şi îi trimite la mine în parcare. Dacă facem un calcul şi vedem câte locuri de parcare sunt pe ştrand, nu cred că va coincide cu numărul de maşini taxate în ziua respectivă, diferenţa regăsindu-se la mine în parcare. Domnul Falcă a avut grijă să-mi blocheze intrarea, dirijind maşinile prin spate, pentru că prin acest mod să poată fi taxate de Primărie”, mai spune Leo Aslău.
„Domnul Falcă îşi bate joc de un investitor de bună-credinţă”
Omul de afaceri a ţinut să precizeze că nu are niciun rost să-şi pună un paznic la parcare, din moment ce Primăria a început să perceapă taxe chiar şi maşinilor care urmau să intre în parcarea sa, astfel încât paznicul nu-i poate pune pe şoferi de două ori la plată. „Din moment ce ei taxează parcarea, paznicul nu mai are ce să facă. Am avut un proces pe rol, pe care l-am câştigat la Judecătorie şi apoi Tribunal. Acum se judecă la Curtea de Apel, în recurs. Deci Primăria nu are dreptul, conform sentinţei din 2005, câştigată de SC Corleone, care este definitivă şi irevocabilă, respectiv contractul de concesiune, să tulbure în posesie concesionarul. Asta, cu atât mai mult cu cât, în 2010, prin hotărâre de consiliu, Consiliul Local Municipal, a aprobat parcelarea terenului şi înscrierea în CF a schiţei de parcelare. Probabil că domnul Falcă va susţine că eu trebuie să îmi îngrădesc parcarea, dar ţin să menţionez că începând cu anul 2004, domnul Falcă nu îmi dă autorizaţie de construire pentru continuarea lucrărilor demarate, (clădirea pe două etaje din fier) şi pentru restul investiţiilor din acea zonă, în plus, a depus toate eforturile, pentru a-mi bloca activităţile, şi a dat Primăriei autorizaţie de construire, pentru a-mi face rondou cu flori în faţa intrării. Pentru că nu am vrut să-i dau parcarea pe care mi-a cerut-o în 2004, domnul Falcă, a continuat şi continuă să-şi bată joc de un investitor de bună-credinţă şi după cum observaţi, culminează prin a încasa fructele investiţiilor făcute de cei care au muncit cinstit pentru aceste lucruri. Mă întreb dacă şi firmele de casă ale PD-L-ului au parte de acelaşi tratament ca şi SC Corleone SRL”, a încheiat Aslău.
Plângere pentru tulburare de posesie
Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad susţin că omul de afaceri a depus o plângere împotriva Primăriei, pentru săvârşirea infracţiunii de tulburare de posesie. „Poliţia a fost sesizată, în cursul serii de duminică, prin intermediul numărului unic 112. Echipajul care a ajuns la faţa locului nu a luat nicio măsură, pentru că reclamantul nu avea nicio pretenţie faţă de şoferi. În cursul zilei de astăzi (n.r.- ieri) a fost depusă o plângere împotriva Primăriei Arad, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tulburare de posesie, urmând ca de efectuarea cercetărilor să se ocupe Poliţia Municipiului Arad”, a declarat Ovidiu Liber, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad.
În ceea ce-i priveşte, reprezentanţii Primăriei nu şi-au prezentat punctul de vedere, deşi li s-a solicitat acest lucru.

Recomandările redacției