„Cultură“ de peste 100 kilograme de canabis, disimulată printre vegetația de pe malul Crișului, la Ineu

0
6954

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad au dispus, miercuri, 29 septembrie, reținerea pe o perioadă de 24 de ore a doi inculpați, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada mai-septembrie 2021, inculpații au înființat o cultură „outdoor” de plante de cannabis, disimulate printre vegetația de pe malul râului Crișul Alb, pentru a fi greu de depistat.
La data de 28.09.2021, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Arad împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Arad au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a celor doi inculpați imediat după ce au recoltat mugurii de cannabis. Asupra acestora au fost depistate cinci pachete, în greutate totală de 16,2 kilograme de masă verde, iar, cu aceeaşi ocazie, a fost descoperită și plantaţia de cannabis, compusă din 35 de plante aflate în diferite stadii de creștere, cu o masă totală de 102,9 kilograme.
La data de 29.09.2021, Tribunalul Arad a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul Poliției orașului Ineu.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Cei doi au 20 și 21 de ani. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.