Culturile de grâu și porumb din județul Arad, printre cele mai afectate de secetă din țară

0
551

Conform Administrației Naționale de Meteorologie RA, rezerva de umiditate din sol este extrem de redusă pe raza județului nostru. 

La data de 23 Iunie 2021, gradul de aprovizionare cu apă al solului, pe profilul 0-100 cm, în cultura grâului de toamnă se încadrează în limite satisfăcătoare, apropiate de optim și optime, în cea mai mare parte a țării.
Rezerva de umiditate din sol prezintă valori scăzute, seceta pedologică fiind moderată și puternică, izolat în vestul Crișanei, nord-vestul Banatului, centrul Transilvaniei și al Moldovei.
În cultura de porumb, rezerva de apă pe adâncimea de sol 0-100 cm se situează în limite satisfăcătoare până la apropiate de optim și optime, pe aproape întreg teritoriul agricol. Izolat în nord-vestul Banatului se înregistrează deficite de umiditate în sol (secetă pedologică moderată).
Pe suprafețe agricole din sudul, sud-estul, estul și centrul țării, local se semnalează băltiri temporare de apă la suprafața solului, ca urmare a cantităților excedentare de precipitații cumulate în ultimele două săptămâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.