Cum a bulit-o Bulai din cauza exprimării

1
930

Mare vâlvoare a făcut Iulian Bulai, de altfel un personaj şters, searbăd şi nedefinit, la fel ca partidul din care face parte – USR, cu postarea sa de pe Facebook. Personajul monoton, întors de la Înviere, în loc să ciocnească un ou cu apropiaţii, s-a apucat de scris, probabil vizitat de doamna muză Calliope. A vrut să împărtăşească cu toţi ceea ce el a înţeles de la Înviere. Numai că, fiind politician, nu s-a putut abţine să nu tragă nişte foloase din toată povestea cu Învierea, aşa că iată ce a ieşit:

„Învierea este și despre tentativa unui grup criminal organizat de a promova un fake-news. Mituind martorii și promovând un mesaj fals. Se întâmplă asta și în zilele de astăzi. La tv sau pe stradă, sau în Parlament.

Fenomenul e vechi de când lumea. Iată că întâmplarea de la Ierusalim de acum 2000 de ani a schimbat lumea și oamenii, iar tentativa de fake-news a rămas doar o încercare nereușită de cosmetizare a adevărului.

Să avem speranță așadar. Fake-news vin și trec. Adevărul rămâne. Interpretat de către fiecare dintre noi. Dar nicidecum nu poate fi cumpărat cu bani. Se aplică în credință, politică sau relațiile interpersonale.

Asta am înțeles eu aseară la slujba de Înviere!

Hristos a înviat!

«Şi, adunându-se ei împreună cu bătrânii şi ţinând sfat, au dat bani mulţi ostaşilor, Zicând: Spuneţi că ucenicii Lui, venind noaptea, L-au furat, pe când noi dormeam; Şi de se va auzi aceasta la dregătorul, noi îl vom îndupleca şi pe voi fără grijă vă vom face. Iar ei, luând arginţii, au făcut precum au fost învăţaţi. Şi s-a răspândit cuvântul acesta…până în ziua de azi» – Matei 28, 12-15“.

Trecând peste comparaţia forţată cu „fake-news-ul din zilele noastre“ şi exprimarea nefericită, probabil muza a luat o pauză să tragă un pui de somn având în vedere ora târzie, ceea ce a vrut să transmită Iulian Bulai nu este nimic nou şi nici ieşit din comun. Că până în ziua de azi, unii consideră că trupul lui Iisus Hristos a fost de fapt furat, şi nu a înviat. Şi asta pentru că evreii au plătit cu bani grei pentru ca o astfel de minciună să fie răspândită.

Mesajul vechi, dar nou pentru politicianul Bulai, a fost interpretat greşit şi de aici a început o adevărată campanie îndreptată împotriva sa. Campania este însă la fel de bolnavă precum exprimarea domnului Bulai. Şi asta pentru că cei care îl condamnă pe Bulai nu o fac pentru a „stabili adevărul“, dacă ar fi făcut-o atunci citeau de mai multe ori postarea, ci o fac tot din raţionamente politice. Ei, marii apărători ai Creştinismului, se folosesc de Înviere, la fel ca Bulai, pentru a-şi face campanie.

Toţi sunt în aceeaşi oală a ignoranţei şi a răutăţii: unul care abia acum a descoperit America şi nu se fereşte să trâmbiţeze pe tema asta, iar ceilalţi care L-au apucat pe Dumnezeu de un picior, pozând în mari apărători ai credinţei strămoşeşti, pe care de altfel nu se feresc să o ponegrească în alte ocazii, împroşcând cu ură şi duşmănie chiar de Înviere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.