Cu cât temperaturile scad, cu atât mai mare este preocuparea părinţilor pentru îmbrăcămintea celor mici și temerea că nu sunt suficient de bine îmbrăcaţi, acesta fiind și motivul pentru care vedem destul de des copii cu haine prea groase.
În afară de o pereche de ghete, îmblă­nite și impermeabile, copiii au nevoie de haine călduroase, dar nu în exces.
Una dintre regulile general valabile este cea potrivit căreia odată ce bebelușul a trecut la următoarea etapă și a devenit copil mic, atunci „termostatul” său ar trebui să fie echivalent cu al adulților. Așadar, dacă voi vă simțiți bine doar cu o bluză și o geacă, la fel ar trebui să îi fie și celui mic.
Straturi moi și ușoare
Renunță la lucrurile extrem de groase și voluminoase, care vor supraîncălzi copilul și alege haine subțiri și din materiale de calitate. Astfel, este recomandat ca primul strat să fie din fibre sintetice sau lână, ţesături care au proprietatea de a nu reţine ume­zeala, se usucă foarte repede şi izolează de frig. Chiar dacă bumbacul este ideal pentru copii și are calitatea de a nu provoca alergii, acesta este recunoscut că rămâne umed și se usucă greu. Al doilea strat ar trebui să fie compus din polar, iar ultimul, din materiale impermea­bile. Dacă la exterior vei alege o pereche de pantaloni de fâș, îți recoman­dăm ca pe dedesubt să adaugi o pereche de ciorapi din lână. În ceea ce privește șosetele, acestea nu trebuie să fie foarte groase, tocmai ca ghetele să nu îi devină fixe.
Pantaloni și geci cu manșete strânse
Un alt aspect la care trebuie să fiți atenți când alegeți îmbrăcămintea copiilor sunt manșetele. Acestea trebuie să fie strânse în jurul piciorului și al mâinilor pentru a împiedica frigul sau zăpada să intre. De preferat este să cumpărați haine rezistente la vânt și apă.
Mănuși cu un singur deget
Sfatul nostru este să continuați să îi puneți celui mic acele mănuși cu un singur deget, mai ales că sunt mai ușor de ma­nevrat și, în plus, sunt mai călduroase, având în vedere că degetele stau împreună și produc mai multă căldură.
Căciula căptușită
Un procent foarte mare de căldură se pierde la nivelul capului, așadar o căciulă căptușită cu un strat subțire de fleece sau lână moale se va dovedi perfectă. Totodată, încercați să găsiți căciuli cu clape peste urechi și cu prindere sub bărbie, acestea fiind cele care se fixează cel mai bine.

Recomandările redacției