barbat_insalaTe-a înșelat, dar îl vrei înapoi? Statisticile spun că majoritatea bărbaților își înșală partenerele cu femei mai puțin atractive decât acestea. De ce ar face asta? În ciuda faptului că majoritatea par niște duri, bărbații au și ei nevoie de tandrețe, laude și acceptare. Când nu găsesc asta acasă, pot căuta în altă parte.

Dacă îl cicălești constant, spui că nimic din ce face nu e bine și nu îi apreciezi calitățile, ar putea căuta dovezi de iubire în afara cuplului. Un studiu al psihologului american Gary Neuman arată că jumătate dintre bărbații care înșală sunt nemulțumiți din punct de vedere emoțional.

Nu-i neglija nevoile emoționale

Psihologul Cristina Ion-Rădulescu observă că „femeile tind să neglijeze nevoile emoționale ale bărbaților, pentru că aceștia nu își manifestă, de obicei, dorința de a fi ținuți în brațe, de a fi mângâiați sau de a primi laude și aprecieri, deși își doresc asta din tot sufletul. Dacă soția nu face asta, s-ar putea ca el să căute aceste gesturi de apreciere și de afecțiune în altă parte. Și nu o va face în mod conștient”. În același timp, studiile arată că peste 68% din bărbații care și-au înșelat soțiile făceau parte din categoria soților exemplari, care nu și-ar fi închipuit niciodată că ar putea ajunge la asta. Mai mult, ne arată psihologul, „cei mai mulți au remușcări și își doresc ca acest lucru să nu se fi întâmplat vreodată. Totodată, sentimentul de vină și dragostea pentru soție nu sunt de ajuns pentru a opri aventura”.

„Vorba dulce mult aduce”

Orice ai face, nimic nu oferă garanția că va veni înapoi sau că ai putea preveni astfel de aventuri. Totuși, dacă, în loc de învinuiri și nervi, va primi de la tine priviri zâmbitoare, apreciere și te vei îngriji de aspectul tău, ai toate șansele să-l recâștigi. În caz că el nu știe că ai aflat că a călcat strâmb și ai destulă tărie, ai putea chiar să nu îi spui nimic o vreme și să faci tot posibilul să petreacă mult timp cu tine, astfel încât să nu mai aibă timp de escapade. Dacă aventura lui a ieșit la iveală, sfatul Cristinei Ion-Rădulescu este să îi arăți, cu blândețe, faptul că acțiunile lui îți provoacă suferință, mânie, dezamăgire etc. Vorba potolită are mai mult efect decât dacă ai țipa și i-ai face o scenă. Dacă ai puterea să ierți, mergi mai departe, alegând să ai din nou încredere în el și în tine însăți. Cât de bună a fost decizia ta, timpul îți va arăta, dar, specifică psihologul, „este de preferat ca dorința de a ierta să vină din sufletul tău și să nu fie ceva autoimpus din obligație, din sacrificiu de sine (pentru relație, pentru copil, pentru că… trebuie) sau de ochii lumii”.

Amantele nu sunt neapărat frumoase

De obicei, relațiile extraconjugale încep la locul de muncă, pentru că, aici, bărbații se simt în mediul lor, pe care îl pot controla mult mai bine, decât pe cel de acasă. Din păcate, vremurile în care trăim încurajează asta, din moment ce ajungem să ne petrecem mai mult timp la lucru, decât acasă. Femeile cu care bărbații își înșală soțiile la locul de muncă nu sunt neapărat frumoase, cu picioare lungi și tocuri cui, ci sunt acele femei care îi laudă, care le apreciază munca și le fac complimente. Ceea ce începe natural, ca relație de colegialitate, se poate transforma ușor în ceva mai profund atunci când stau mult timp împreună și, bineînțeles, situația de acasă nu e tocmai roz. În general, amantele de la locul de muncă sunt cele mai ușor de depistat, cel puțin așa susțin soțiile. Îți dai seama că stă prea mult la job, chiar dacă nu are ceva important de făcut, sau menționează numele unei anumite colege mai des decât pe cele ale altor persoane.

Sursa: Unica.ro 

Recomandările redacției